Hava Durumu

Başkan Matlı'ya çağrımız: 'Meydanı Bursa'ya hediye edin'

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 07:30

'Şehrin yankılanan sesi' parolasıyla halkımızı bilgilendirmeye devam eden gazetemiz, yine gündeme oturan bir habere imza attı.

28 Mart tarihli gazetemizin manşetinden verdiğimiz; 'İl Müftülüğü'nün eski binasının akıbetiyle' ilgili özel haberimiz Bursa'da büyük bir kamuoyu oluşturdu.

***

2017 yılında Yalova Yolu'ndaki 15.5 dönümlük yeni kompleksine geçen Bursa İl Müftülüğü'nün buna karşılık, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki (Şehreküstü) yaklaşık 1 dönümlük eski yerini meydana terk edeceği biliniyordu.

Fakat yaptığımız haberle; İl Müftülüğü'nün yıkılan eski binasının arazisini terk etmeyeceğini, aksine yerine yeni bir bina yapacağını Bursalılar ilk bizden öğrendi!

Haberimizin ardından toplumun her kesiminden; bu karara ortak tepki yükselirken, İl Müftülüğü yaptığı açıklamada söz konusu alanın Türkiye Diyanet Vakfı'na ait vakıf arazisi olduğunu ve yeni bina yapmak için gerekli tüm izinlerin alındığını kaydetti.

***

Yaşanılan süreçte; konuyla ilgili dönemin en önemli şahidinden kritik bir açıklama geldi...

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Recep Altepe, İl Müftülüğü'nün yeni binası için Büyükşehir'in Yalova Yolu'ndaki arazisini tahsis ettiklerini ve bu süreçte de eski yerin meydana terk edileceği yönünde dönemin müftüsüyle sözlü olarak anlaştıklarını kaydetti.

Bu açıklamaya yanıt veren İl Müftülüğü ise vakıf yerinin farklı amaçla kullanılmasının vebale gireceğini ve böyle bir anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

Ancak...

Müftülük tarafından sürekli 'vakıf arazisi' olarak deklare edilen yerin Türkiye Diyanet Vakfı'na geçmeden önce mezarlık olduğunu yaptığımız haberlerle kamuoyuna duyurduk.

***

Haberlerimizdeki tek amaç; bu şehre ve ülkemize değerler katmaktır.

Gelinen noktada ise söz konusu konunun çözümden çok, tartışma ortamına sürüklendiğini görmekteyiz.

Demek istediğimiz...

Bu konuyu gündeme ilk taşıyan basın kuruluşu olarak, hem müftülüğün hem de şehrin menfaatine olacak bir fikir sunuyoruz...

Müftülük söz konusu alana üç katlı bir bina yapıyor.

Gençlik merkezi olarak ilan edilen bu binada kitap kafe ile aile irşat ve hac-umre büroları bulunacak.

Her ne kadar açıklamalarda geçmese de binada bir de müftülük makamı olacak.

Bu makamın Müftü Bey'in Ulucami'ye gelen misafirlerini ağırlama yeri olması düşünülüyor.

***

Madem...

Meydanı terk etmek istemeyen müftülüğe; o bölgede hizmetine devam edeceği bir yer lazım. 

Bu konuda Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı'ya çağrıda bulunuyoruz.

Bilindiği üzere...

Bursa Ticaret Borsası'nın Doğanbey'de şehrin tarihi kimliğini korumak amacıyla restorasyonunu gerçekleştirdiği sivil mimari örneği yapılar var.

Sayın Matlı ve Yönetim Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın genişletilmesi ve tarihi bölgenin önünün açılması için müftülüğe buradan bir yer tahsis edebilir.

Şehrin merkezinde ve metro istasyonunun hemen yanı başında olan bu bölgeden yapılacak yer tahsisi ile hem İl Müftülüğü'nün hizmet akışı sağlanır, hem de Bursa'nın merkezi olarak kabul edilen 15 Temmuz Demokrasi Meydanı daha geniş bir alanda şehre hizmet eder.

Bursa Hayat Gazetesi olarak, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'nın bu şehre böyle bir hediye sunacağına inancımız tam. Tabi bu jest gerçekleşirse, İl Müftüsü İzani Turan'ın yöneltilecek teklife yanıtı da merak konusu!

Bakalım...

Bu çağrımıza Sayın Matlı'nın yanıtı ve sonucunda da şu sıralar Bursa'da gündemin ilk konusu olan meydanın akıbeti nasıl bir şekil alacak?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.