Hava Durumu

AK Parti İl paramparça

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 07:30

Bu sütunlardan...

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın seçim çalışmaları boyunca yaptığı hataları, parti içi yaşanan tartışmaları ve tabanın belli başlı şikayetlerini kamuoyunun takdirine sunmuştuk.

Tüm bunların doğurduğu başarısız seçim sonucunu da; rakamlarla gözler önüne sererek, perdelenmek istenen gerçeği açığa vurmuştuk.

Öncelikle,

Yazılarımızın sadece Bursa'da değil Ankara'da da geniş yankı bulduğunu ifade etmek isterim!

Son yazımda ise konuya bir virgül koyup, İl Teşkilatı'ndaki bölünmelere ilerleyen günlerde değineceğimi belirtmiştim.

Bu meyanda...

Elde ettiğim bilgiler, durumun ne kadar içinden çıkılmaz bir hal aldığını gözler önüne seriyor!

Duyumlarıma göre, AK Parti İl Yönetimi;

İl Başkanı Ayhan Salman'ın ekibi, Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun ekibi, Salman'ın dışladığı ekip ve kendine hiçbir grupta yer bulamayanlar olmak üzere 4 parçaya bölünmüş durumda.

İsim isim verecek olursak...

'Çekirdek ekip' olarak ifade edilen AYHAN SALMAN'a yakın isimler;

Ömer Aybar

Osman Şahin

Oğuz Babacan

Bülent Kandemir

Canan Demirel

HAKAN ÇAVUŞOĞLU'nun ekibinde;

Enbiya Akkuş

Oktay Çiçek

Gökay Bilir

Halis Mukul

Tarık Köse

Salman tarafından dışlanan ekipte ise;

İdris Berkcan

Mahmut Turan

Dinçer Yasa

Osman Öztürk

isimleri yer alıyor.

***

KRİTİK TOPLANTIDA YAŞANAN ÇAVUŞOĞLU-SALMAN GERİLİMİ

İl Teşkilatı içerisindeki bu gruplaşmanın en büyük nedeni Ayhan Salman ve Hakan Çavuşoğlu arasında yaşanan güç savaşları.

Çavuşoğlu'nun destekleriyle koltuğa oturan Salman'ın, özellikle 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarında tartıştığı ve artık Ankara'da eski gücü bulunmadığını bildiği Çavuşoğlu'na cephe aldığı ifade ediliyor.

Şöyle ki...

31 Mart'a sayılı günler kala AK Partili vekiller, İl ve ilçe başkanları ile teşkilatların SKM başkanları Doburca Sosyal Tesisleri'nde toplantı yapıyor.

Çavuşoğlu'nun salondaki teşkilat mensuplarına, "Seçimi kaybediyoruz, çalışmıyorsunuz" şeklindeki bağırışlarına İl Başkanı Ayhan Salman müdahale ediyor.

Bunun üzerine...

Kendini 'Bursa'nın Ağabeyi' olarak lanse eden Çavuşoğlu, "Sen kendi işine bak, beni eleştirme" tarzında Salman'a sert bir uyarıda bulunuyor.

Salman da yaşanan tartışmanın anlık olmadığını kanıtlarcasına, Çavuşoğlu'na sarf ettiği sözlerle İl Başkanlığı kimliğini hatırlatarak, bir nevi baş kaldırıyor.

Bu karşılığı hazmedemeyen Çavuşoğlu, konuşma sırası Ayhan Salman'a geldiğinde toplantıyı terk ediyor.

Ayhan Salman da "Ben İl Başkanıyım, kendisi gelmeden konuşmaya başlamayacağım" diyerek tartışmayı daha üst seviyelere taşıyor.

Bunun üzerine Çavuşoğlu araya girenlerin de ricasıyla, 5 dakika sonra salona geri dönüyor ve Salman da konuşmasına başlıyor.

Motivasyon amacıyla yapılan bu toplantıda yaşananları şaşkınlıkla izleyen teşkilat mensuplarının motivasyonu da haliyle yerlerde geziyor.

***

İl Teşkilatı'ndaki söz konusu gruplaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Bursa programında da ayyuka çıktı.

Şöyle ki...

Merinos'taki teşkilat buluşmasında, İl Yönetimi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraftaki eksikler birçok kişinin dikkatinden kaçmadı.

Söz konusu fotoğrafta, 50 kişiden oluşan İl Yönetim Kurulu'ndan sadece 32 kişi var!

Teşkilatlar hatta tüm partililer Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarışırken, Bursa'da ortaya çıkan bu kare; İl Teşkilatı'nda yaşanan bölünmüşlük söylentilerini destekler nitelikte.

***

Ortaya çıkan tabloya bakar mısınız?..

Salman'a kendi oluşturduğu yönetim bile bayrak kaldırmışken, İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönelttiği "Şehirlerinize döner dönmez 2001'den bu yana partimizde görev alan her kardeşimizin gönlünü almanızı istiyorum" talimatı Bursa'da nasıl hayata geçebilir!

Zaten...

Salman'ın süreci sağlıklı bir şekilde yönetemeyip, partinin kuruluşundan bu yana görev almış teşkilat mensuplarını 'o şunun, bu şunun adamı' diye sınıflandırması ayrılığın daha derinlere taşınmasının ana unsuru olmuştur.

Mevcut durumda Bursa'da oluşan tablo, iktidar partisinin hiç de alışık olmadığı bir parçalanmaya dönüştü.

Bu parçalanmanın da AK Parti'yi Bursa'da daha aşağıya çekeceğinden endişe eden partililerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu arada...

Salman'ın devam etmesi durumunda (Mevcutta, bu pek mümkün gözükmüyor) il yönetiminde ciddi bir revizyona gideceği,

Hakan Çavuşoğlu ile bazı milletvekillerine yakın isimlere yönetimde yer vermeyeceği,

Ve...

10 civarında ilçe başkanını değiştirmeyi planladığı gelen haberler arasında.

Bakalım...

Önümüzdeki günlerde bu gruplaşma, başka hangi mecralarda ve ne şekilde ayyuka çıkacak...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.