Hava Durumu

Yılan öldürmenin sevabı var mıdır?

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2018 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 06:43

Geçtiğimiz hafta Eskikaraağaç'taydım.

Niyetim biraz temiz hava almak, yürüyüş yapmaktı. Tabi karşıma kedi, köpek, kirpi ve kuş çıkarsa beslemeye de hazırdım.

Fakat bu sefer karşıma farklı bir hayvan çıktı.

Yılan.

Ama yavru, bildiğimiz zararsız su yılanı.

Hem de iki tane. Yaklaşık 50 metre arayla kafası ezilmiş yavru su yılanları.

Bende yılanın y'sini duysam kendimden geçerim. Şöyle bir kenara alsam tam ölmemiş galiba diye düşündüm fakat cesaret edemedim.

Sonrasında da sosyal medyada bir paylaşım yaptım.

İnsanların tüm canlıların hayatına saygı göstermesi gerektiğini, hiç bir canlının sebepsizce öldürülmesinin doğru olmadığını, insanoğlunun da çok acımasız olduğunu yazdım ve bu paylaşımıma beni çok şaşırtan bir cevap geldi.

Noktasına virgülüne hiç dokunmadan paylaşıyorum sizlerle:

"Elhamdülillah müslamansan sunu bilmen lazım abla her kitapta yazılıdır şeytanı cennete sokan yılandır, bunun karşısında Allah onu dünya uzerinde sürünmekle  cezalandırmıştır ve buyurur ki yılan öldürmenin sevabı vardır, bu her kitapta yazılıdır. Bu kadar büyük tepki gösterme bence sonucta Allahü Teala böyle buyurmustur. Tamam hayvanları sevmeliyiz ama dinimize de bağlı kalmalıyız" demiş.

Dinimize bağlı kalmanın, sevap kazanmanın en önemli yolu buymuş gibi söylenmesine mi yanayım? Yoksa bizim güzel dinimizin yanlış öğrenilmiş olmasına mı? Bilemedim.

Ben Elhamdüllillah Müslümanım, bunun üzerine biraz araştırma yapmaya başladım, gördüğünüz yerde yılanı öldürün diyen bir ayete veya bir hadis-i şerife rastlamadım.

Araştırmalarımın beni ulaştırdığı sonuç rivayetlerin, farklı üslup ve ifadelere sokulup yanlış değerlendirilmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi asılsız rivayetlere dayanarak ya da yanlış değerlendirmelerle Hz.Muhammed'i hayvanlara karşı acımasız göstermek doğru değildir, vebaldir.

Bizim güzel dinimiz durduk yere bir canlının katledilmesini buyurmamış.

Ama kafama takıldı, demek ki bir kişi böyle düşünüyorsa onun gibi düşünen yüzlerce, hatta binlerce insan olabilir.

Elimden geldiğince dinime bağlı kalmaya çalışan bir insanım, benim araştırmalarım doğru olsa da bu işin ehli değilim ve bir din insanı kadar etkili olamayabilirim. Camilerde bununla ilgili vaaz ve hutbeler verilerek insanlarımızın bilinçlenmesi sağlanabilir.

Bunun için Bursa İl Müftülüğü'nden ricam lütfen bu konuyla ilgili Cuma günlerinde hutbe verilsin.

Bizim güzel dinimiz hiç bir şekilde yanlış bilinmesin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.