Hava Durumu

Yasa neyi bekliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 08:07

Ben öldüm... Öldüm sonunda... Kurtuldum bu acınası dünyanızdan... Aslında daha önce ölecektim ama, görün, duyun istedim... Benden sonra başka canlar acı çekmesin istedim... Birileri farketsin, bizlere edilen zulme birşeyler yapsınlar artık dedim ve var gücümle dayandım... Herkes gördü, duydu... Televizyonlara bile çıktı feryadım... Daha önce de çıkmıştım... Yemek programında bas bas bağırmıştım kurtarın diye,  ama sesimi duyuramamıştım... İşte şimdi gittim... Bana ve benim gibi nice cana, bu eziyetleri reva görenleri ve bunun için hiçbirşey yapmayanları beklemek üzere gittim...

Her bir şiddet olayında akıllara şu soru takılıyor: 'Neden?' Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu Köyü'nde kanadı elektrik teline takılan bir kuşu kurtarmak isterken akıma kapılan 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir'in elleri kesilmişti. Anne Taşdemir'in, "Yavrum, kolsuz, kanatsız kaldı" sözleri tüm Türkiye'yi derin bir hüzne boğmuştu. Bir tarafta, vicdanının sesini dinleyip bir canlıyı kurtaran ama ellerinden olan Ramazan Taşdemir; diğer tarafta hiçbir neden yokken çaresiz ve savunmasız olan hayvanlara işkence yapan insanlar... O soru işareti bu noktada devreye giriyor 'Neden?'

Savunmasız bir canlıyı istismar etmenin, onun acı çekmesine neden olmanın ve bundan rahatsızlık duymamanın sebebi ciddi bir psikopatidir.

Hayvanlara fiziksel, cinsel şiddet uygulayan kişilerin insana yönelik şiddet davranışı göstermeleri  mümkündür. Buradaki durum aslında bir başka canlıya şiddet uygulamadır.

Yani aslında mesele hayvana şiddet değildir.

Hepimiz Murat Özdemir'in şiddeti sonucu kaybettiğimiz papağana çok üzüldük.Ama ilk de değildi son da olmayacak.Biz her gün bir çok şiddet olayı duyuyoruz.

Hayvanlara şiddete,işkenceye ve tecavüze ciddi hapis cezaları gelmedikçe ve uygulanmadıkça bu olayların ardı arkası kesilmeyecek!

Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat netti: "Yasa hala neyi bekliyor? Bir an önce yasayı çıkartın."

Sahiden yasa hala neyi bekliyor?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.