Hava Durumu

Şehrimdeki sokak hayvanları için neler yapabilirim?

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 06:30

Belediyelerin KISIRLAŞTIRMA yapmayıp, hayvanları çoğalıp vatandaş şikayet ettikçe toplayıp ÖLDÜRMELERİNE, gönüllülere YASAKLAR koyarak ÖLÜM KAMPI barınaklardaki hayvanların AÇ SUSUZ ve PİSLİK içindeki durumlarını ve cinayetlerini SAKLAMALARINA, gönüllülere her türlü baskı ve tahakkümü uygulayarak yasal haklarını YOK SAYMALARINA karşı yapılması gereken çok yönlü mücadele yollarını öğrenmez ve uygulamazsak, vahşete sadece seyirci kalacağımızı bilmeliyiz.

Aşağıdaki hususları okumadan önce ilk yapacağınız, il veya ilçenizdeki KENT KONSEYİNİ inceleyin, hayvan hakları masası olup olmadığını araştırın. Mutlaka KENT KONSEYİNDE Hayvan Hakları Masası'nın oluşturulmasını talep edin ve üye olun.

Şehrinizdeki aktif çalışan dernekleri araştırın ve o derneklerden istediğinize üye olarak çalışmalarına katılın.

-Kanun maddelerini, haklarınızı ve kurumların görevlerini hukukçular kadar iyi öğrenmelisiniz. Ezberlemelisiniz. Çünkü sırtınızı kanunlara dayayacaksınız.

-Mutlaka, öncelikle Belediye Meclis Üyeleri, MUHTARLAR ve BASIN ile iletişim kurup, KİTLELERE ulaşıp, kamuoyu oluşturup belediyelerin karşısına TOPLUM DESTEĞİ sağlayarak çıkmalısınız.

-Bulunduğunuz şehrin SORUN ve ÇÖZÜM raporunu en fazla 6 madde olarak ve somut verilere dayanarak hazırlamalısınız. İletişim kurduğunuz tüm kurum ve gruba bu SORUN - ÇÖZÜM raporunu sunacaksınız. Sadece şikayet eden değil, ÇÖZÜMÜ de bilen ve öneren EŞİT MUHATAP olarak olacaksınız.

-Tüm kurumlara ve topluma "BAKIMEVİ, BARINAK veya RM" değil, "KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ" olması gerektiğini anlatacaksınız. KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ dışında hiçbir oluşumu kabul etmemelisiniz

-Belediyelerin ÖZELLİKLE KÖPEK KISIRLAŞTIRMA sayılarını öğrenip, HİZMETİN EKSİKLİĞİNİ sayısal verilerle ispat edeceksiniz. Bunu nasıl yapacaksınız?

Dünya Sağlık Örgütü parametlerine göre her şehirde bir günde asgari 10 köpek kısırlaştırması yapılmalı ki üreme kontrol altına alınsın. Bu sayıyı nereden bulduk? Her şehirde her gün asgari 1 köpeğin doğum yaptığını ve 10 yavru doğurduğunu varsayarak bu sayıyı 365 ile çarparak yılda 3650 köpeğin doğduğunu varsayıyoruz. Demek ki günde 10 ve bir yılda 3650 köpek kısırlaştırması olmadan ÜREME KONTROL ALTINA ALINMIYOR.

Bakımevi olmayan belediyelerin de her yıl artan asgari 3650 köpeği nereye koyduğunu sorgulamalısınız. En kısa zamanda KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ ÜNİTESİ kurulmasını istemelisiniz. Bakımevi olan belediyelerin de bakımevlerinin KISIRLAŞTIRMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ, MUTLAKA VETERİNER HEKİM ve VETERİNER TEKNİKERLERİ görevlendirilmesini talep etmelisiniz.

BELEDİYELERİN görev ihmalleri, KISIRLAŞTIRMA MERKEZLERİ olmaması, yok edip vurmaları, barınakların sefaleti gibi konularda ÖNCELİKLE VALİLİKLERE doğrudan başvurmalısınız.

İlçelerde iseniz KAYMAKAMLIK ve VALİLİKLERE birlikte baş vuracaksınız. Valiliklerin AÇIK KAPI birimlerine de şikayet ve taleplerinizi iletebilirsiniz. Belediye başkanlarını ise doğrudan İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA şikayet ederek, size zorluk çıkaran ve görev yapmayan BELEDİYE VETERİNERLERİ hakkında ise Belediye Teftiş Kurulunca soruşturma açılmasını istemelisiniz.

Bu yolları izlediğinizde kurumların karşısında çok daha güçlü olduğunuzu göreceksiniz. İster bizim derneğimizde, ister başka dernekte gönüllü olarak canlarımız için mücadele etmek zorundayız. Gelecek haftaki yazımda neler yapabiliriz konusuna devam edeceğim.

Sağlıcakla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.