Hava Durumu

Pamuk'un patilerinin bedelini parayla ödeyebilir miyiz?

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 06:30

Geçtiğimiz günlerde Samsun'un Havza ilçesinde vatandaşlar iki bacağı kesilmiş ve koli bandıyla sarılmış halde bir köpek buldu. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri 'Pamuk' ismini verdikleri Golden Retriever cinsi köpeği veteriner kliniğine götürdü.

Samsun'da tavukları kovaladığı gerekçesiyle ön iki bacağı kırılan 'Pamuk', sahibi tarafından da 3 gün bu halde bekletildi. Sahibi, köpeği tedavi ettirmek yerine ön bacaklarını keserek koli bandıyla sardı. Veteriner kliniğinde tedaviye alınan 'Pamuk'un 3 gün boyunca yoğun kan kaybettiği ortaya çıktı. Veterinerler, 'Pamuk'un bacaklarının enfeksiyon kaptığını ve durumunun kritik olduğunu belirtmişti ve çok şükür an durumu daha iyi ve patilerini kaybettiği için ona yürüteç yapılacak, uzun bir fizik tedavi süreci onu bekliyor.

Sosyal medyada şok etkisi yaratan olay günlerce Twitter gündeminde kaldı. '#Hayvanhaklarıhemen' etiketi altında yüzlerce kişi Pamuk'un yaşadığı vahşete tepki gösterildi ve hayvan hakları yasasının çıkması için paylaşımlar yapıldı

Ve tüm bu tepkiye ve yaşanan olayın vahametine rağmen köpeğin sahibine 181 TL, komşuya 628 TL ceza kesildi. Hayvana zarar verenin insana da zarar vereceğini anlayacağız belki de. Bize emanet edilmiş bu canlara sahip çıkmak boynumuzun borcu.

Çözüm belli, yazdığım her yazıda değindiğim gibi hayvanlara zarar verenlere hapis cezası getirilmeli...

Kesilen iki patisinin bedelinin 181 TL olduğunu nasıl anlatacağız o masum bakışlara.

Bir daha özgürce koşamamasının bedeli nasıl 181 TL olur?

Sanki hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam mı edeceğiz?

Ne dersiniz?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.