Hava Durumu

Öyle bir yerdeyim ki

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 07:30

Hayatımın seyrinin değiştiği günlerden biri 20 Mayıstı.

Hani deriz ya hayatın dönüm noktası, işte o gün öyle bir gündü.

Dünya başıma yıkıldı ben de altında enkazda kaldım,yaşayamam sandım. Ama yaşanıyormuş, hem de daha güçlü bir şekilde yaşıyormuş insan.Zamanla anladım.

Yazmak unutmaktır diyen Fernanda Pesso'ya inat yazdıkça daha çok hatırladım, hatırladıkça daha çok yazdım. Yazmak yaşattı beni. Ama yazmaktan evvel dostlarımla tutundum hayata.

İnsanın başına bir felaket geldiğinde onu ayakta tutan en büyük kuvvet sevgiymiş. Kendin, yaşamaktan vazgeçtiğinde sevdiklerin için yaşayabilmekmiş hayat.

Eşyalar toplandı, senelerin anıları konuldu bir minibüs bagajına. En çok lazım olacakları yanıma almak üzere bir kenara bıraktım. İstesem hemen o gün o minibüsle gidebilecekken, kaldım bir gün daha.

Onca yaşanmışlığın olduğu, artık bomboş kalan evimde son gecemdi bu. Eşyalar toplanmış ama ben dağılmıştım.

Dostlarım Bursa'nın dört bir yanındaydı, kimi yanıma geldi, kimi şimdi bulunduğum şehre geldi, biri ise kıyamet ortasında dernek etkinliklerini devam ettirdi. Farkındalık çalışmalarımızı sürdürdüğümüz yoğun günlerdi. En zor vazife onunkiydi aslında , vedalaşamadık bile.

Dişimi tırnağıma takarak kurduğum derneği emanet ettim dostuma. Arkamda o kadar çok şey bıraktım ki , düşününce hala burnumun direği sızlar.

 O günden bugüne 2 seneye yakın zaman geçti. Dernek hala dimdik hayatta.  Çizgisini hiç bozmamış haliyle belki Türkiye'nin en büyük derneği olmasa da Bursa'nın en güvenilir ve en çalışkan derneklerinden biri. Derneğin yönetim kurulu üyelerinin hepsi bir işte çalışıyor ve geriye kalan birkaç saatini de dernek için ayırıyor. Bu nasıl bir fedakarlık bilseniz.

 Dernek öyle bir dernek ki hayvanlar üzerinden para kazanan ve servetine servet katanlara inat sürdürüyor varlığını. Çizgiyi bozmamak bu işte.

Dernek kurmak zor ama bir derneği sürdürülebilir kılmak daha da zor, çünkü bu iş gönüllülük esaslı.

Doğan CÜCELOĞLU'nun "Bir insanın gelebileceği en büyük mertebe güvenilir insan olmaktır." sözündeki güvenilir insan Şükrü YAŞAR.

Rahat uyuyabiliyorsam uykularımı dernek konusunda, onun sayesinde. Burada yeni düzenimde koşturmacayla geçiyor günlerim, bir yanım hasret dolu, bir yanım ise mücadele içinde yaşama tutunuyorum gülümseyerek.

Bir şarkıda da söylendiği gibi işte :

Dostum dostum güzel dostum, bu ne beter çizgidir bu, bu ne çıldırtan denge, yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe...

Tüm hasret çekenlere ve tüm dostlarıma sevgilerimle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.