Hava Durumu

Onlar mı bizden korkmalı, biz mi onlardan korkmalıyız?

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2018 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2018 07:22

Aslında yazıma çok farklı bir konuyla başlamıştım. Ama yine okuduğum bir son dakika haberi her şeyi değiştirdi.
Bu hafta Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği olarak birinci kuruluş yıldönümümüzü kutladık. Kutlamamızda öncelikle "Türkiye'de yaşanan vahşet olaylarıyla ilgili bir sergi" açılışı gerçekleştirdik. Ardından Psikolog Gözüyle Hayvan Fobisi konulu çok keyifli bir seminer yaptık.
Buraya kadar sorun yok.
Sergimizi gören bazı genç arkadaşlar bizi eleştirdi. Bu sergi hiç hoş değil,biz güzel fotoğraflar görmek istiyoruz dediler.
Ne de güzel söylemişler değil mi?
O sergideki fotoğrafların çoğunluğu son 2 yılda Türkiye'de yaşanmış şiddet, tecavüz ve işkenceleri içeriyordu. Ben şu soruyu sordum tepki gösterenlere "Madem bu kadar rahatsız oldunuz, peki siz yaşanan olayları değiştirmek için ne yaptınız?"
Cevap vermediler, çünkü kimsenin bir şey yaptığı yoktu.
Oturup seyrediyorduk yalnızca, ah vah ediyorduk. Hatta bazen hakaretler havada uçuşuyordu. Ama bu yiten canları geri getirmiyordu. Hayvanlara işkence yapılmasını, tecavüz edilmesini engellemiyordu.
Herkes kendi halinde ah vah ediyor, bireysel hareket ediyor. Herhangi bir devlet kurumuna konuyla ilgili şikayette bulunmuyor, derneklere bu konuda destek verilmiyordu,çoğu insan 5199'dan bile habersizdi.
Bu yazıyı yazmadan evvel yine bir haber okudum.
Yer Muğla Milas, evli 2 çocuk babası bir adam köpekten korktuğu için onun kafasına demir levye ile vurup köpeği öldürmüş. Daha sonra banyoya sakladığı köpek bir şekilde fark ediliyor ve 1125 lira idari para cezası kesilmiş.
İşte tablo bu... Yıllardır hep buydu. O fotoğraf sergisine bir kare de böyle eklenecek...
Biz Hayvan Korkusu ve Fobisi konulu seminer yaparken asıl fobi ve korku kaynağının bu vahşi insanlar olduğunu asla düşünemiyoruz. Peki, hayvanların insan korkusu için ne yapacağız?
Şiddetin, işkencenin ve tecavüzün hiç bir bahanesi olamaz.
Yapılan araştırmalarla hüküm giymiş suçluların geçmişlerinde mutlaka bir hayvana zarar verdiği kanıtlanmış. Hayvan hakları ihlaline hapis  cezası verilmesi için daha kaç can ölmeli?
Ve şunu merak ediyorum
Hayvanlar mı insanlardan korkmalı, insanlar mı hayvanlardan korkmalı?Yoksa insanlar böyle insanlardan mı korkmalı?Ve gerçekten başka bir dünya mümkün mü?
Cevap sizin...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.