Hava Durumu

Onlar evsiz, onların evi sizsiniz

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2018 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 07:11

Asıl adı rehabilitasyon merkezi olan hayvan barınakları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum sizlere.

Rehabilitasyon merkezlerinin amacı; sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanması ve kısırlaştırılmasını sağlayıp iyileşme döneminden sonra alındığı yere geri bırakmaktır.

Çalışma saatleri ise genelde; 09.00 -16.00 arasındadır.

Birçok barınağa ziyaretim oldu ve durum maalesef ki hiç iç açıcı değil. Ve bunda biz insanların da payı büyük. "Aman çocuk korkuyor, aman ses yapıyor, aman bize hastalık bulaştıracak" vb. nedenlerle belediyeye şikayet edenler sayesinde barınakların bir çoğu tıklım tıklım. Değilse de sayıyı azaltmak için ormanlık alanlara bırakma olasılıkları çok yüksek !

Orman beslemelerine de katıldım, inanın ki yüreğimi söküp atasım geldi o denli içim acıdı. Yüzlerce köpek dağ başlarına yani ölüme atılıyor, sırf insanlar (!) rahat yaşasın diye. Bilinen yerlere haftada bir giden gruplar var ve sadece hafta bir ya da iki kere doyuyor o hayvanlar. Kim bilir bilmediğimiz daha nice yerler var... Barınaklarda kalanların bir çoğu da bulaşıcı hastalıklar sayesinde fazla yaşamıyorlar. Hele ki yavruların yaşaması çok çok zor.

Belki bir çoğumuz buraları iyi bir yer olarak düşünüyor... Ama değil, olamaz da !.. Demir parmaklıklar ardında, küçücük bir alanda, tanımadığınız onca insanla bir arada kaldığınızı düşünsenize... Özgürlüğü elinden alınan hiçbir hayvan mutlu olamaz.

Ama onları kısacık da olsa mutlu etmek bizlerin elinde. Bulunduğunuz ilçe barınaklarını ziyaret edip başlarını okşamanız öyle mutlu eder ki onları... Havlamalarından ürkmeyin lütfen, size kendilerini göstermeye çalışıyorlar, belki çıkartırsınız diye ümit ediyorlar. Çılgın gibi üstünüze atlamaya çalışması da heyecanından, mutluluğundan :)

Sadece haftada bir kaç saatinizi ayırın ve onlarca canı mutlu etmenin huzurunu yaşayın.

Belki de barınakta onların halini görünce birini kendinize ömürlük dost edinirsiniz.

Onlar evsiz, onların evi sizsiniz!

Hadi en azından birinin hayatı değişsin. Onun kahramanı siz olun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.