Hava Durumu

Köpek ısırma vakaları neden arttı?

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2019 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 07:20

2014 yılında yaşanmış bir olaydan bahsetmek istiyorum sizlere.

Mustafa Y. adlı şahıs komşusuyla tartışıyor ve onu öldürüyor. Hem de 9 el ateş ederek. Mahkeme bir bilirkişi görevlendiriyor ve rapor tutuluyor.

Rapore göre Mustafa, cinayeti işlediğinde oruçlu olduğundan vücudundaki su kaybı ve şeker direncinin düşmesinden dolayı aşırı sinirli ve kendinde olmadığından bu hafifletici sebep olarak gösteriliyor.

Yine 2015 yılında ülkemizde bir vatandaşımız köpek tarafından ısırıldığını iddia ediyor (Kamera kayıtlarında köpeğin vurulduğu görüntüler var,ısırdığı görüntüler yok!)

Ve bu vatandaşımız köpeğe çok öfkelenerek onu vuruyor. Ardından öğreniyoruz ki köpeği vurduğunda oruçluymuş ve öfkesine yenik düşmüş. Ardından serbest bırakılıyor.

Ben de Elhamdüllillah Müslümanım ve her Ramazanda orucumu tutarım. Sakin kalmaya çalışırım, bilirim ki oruç sadece aç durmak değildir.

Açım diye sağa sola saldırmam, insanları incitmem, kavgaya karışmam... Ama bir gerçek var ki açlık ve susuzluk insanı agresifleştirebiliyor.

18 saat oruç her açıdan bize bir imtihan.

Rabbimiz bizden açlık, susuzluk çeken tüm insanları tüm canlıları anlamamızı istiyor. Yani yeni moda kelimemizle empati kurmanın başka bir yolu oruç.

Üstelik açlıkla mücadele edenler bizim gibi şu kadar saat sonra yemek yiyeceğinin ya da su içeceğinin hayalini kuramıyor.

Biz aklı olan insanlar, aç ve susuz iken sakin kalmayı başaramıyorken, istiyoruz ki mahallemizde bir kez olsun önüne bir kap yemek bir kap su koymadığımız,kaç gündür(!) aç ya da susuz olduğunu bilmediğimiz köpekler sakin olsun.

Onlardan istediğimiz şeyi biz yapabiliyor muyuz bir düşünelim.

Köpekler ısırmaz demiyorum...

Ama köpekler neden ısırır bir sorgulayalım diyorum.

Neden bu aralar ısırma vakaları basına bu kadar yansıdı düşünelim diyorum.

Sokaktaki hayvanların toplanması için kılıf mı hazırlanıyor diyorum...

Sadece biraz düşünelim istiyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.