Hava Durumu

Kontağı çevirmeden önce lütfen kaputa vurun

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 07:21

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği olarak Bursa'daki sürücülerimizde kış aylarında kaputa vurma konusunda farkındalık yaratmak adına bir kampanya başlatıyoruz.

Yakında aracınızın sileceğinde broşürlerimizi, sokağınızda afişlerimizi görebilirsiniz. Bir kişide bile farkındalık yaratabilmek çok önemli bizim için.

Zaten onları evlere almıyorlar, sokaklarda barındırmıyorlar, hayvan bakımevleri tam çile halinde. Bu soğuklarda, karda, kıyamette sığınacakları insanların kendilerine zarar vermeyeceğini bildikleri 2-3 yer var. Ya apartmanların, evlerin, sundurmalarının altı ya da arabaların henüz soğumaya başlamamış motorlarının yanı... Bu kadarını onlar düşünüyor. Geri kalanını da bizim düşünüp, araçları hareket ettirmeden önce kaputa vurarak, özellikle sığınan kedilerin çıkmalarını sağlamalıyız.

Sürücüler kış mevsimi boyunca sabah araçlarını çalıştırmadan önce kaputlarına kuvvetlice vurarak, araçlarına sığınan sokak canlılarını kurtarabilir. Otobanda ya da boğaz köprüsü gibi kedilerin girmesinin mümkün olmadığı yerlerde kedi cesetleriyle karşılaşıyoruz.

Kaputun arasına sıkışmış hayvanlar bir şekilde araç yolda ilerlerken düşüyor ve arkadan gelen aracın altında kalıyor. Onlar adına herkesi araç kaputlarına kuvvetlice tık tık vurmaya çağırıyorum. Evlere, kulübelere almıyoruz, bakım evlerinde barındıramıyoruz, bari canlarını bu şekilde kurtarsınlar. Senet yok, kefil yok, sadece tık tık.

Kaputa sert bir şekilde vuracağız yalnızca...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.