Hava Durumu

Kedi soykırımı

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2021 06:30

Bundan 2 sene evvel Avustralya ile ilgili bir haber okuyup dehşete düşmüştüm. Haberi okur okumaz kedim Sisi'ye ve evimin bahçesinde beslediğim mis kokulu, yumuşacık tüylü kedilerime sımsıkı sarılmıştım.

Habere göre, Avustralya hükümeti 2 milyon kediyi öldürecekti. Akıl alır gibi değildi. En gelişmiş ülkelerden biri bunu nasıl yapabilirdi?  Planları uçaktan ya da helikopterlerden zehirli sosisler atmak ya da keskin nişancılar aracılığıyla kedileri kurşunlamaktı. Sebep ise kedilerin ekosistemi bozmasıymış.

İşin acı tarafıysa bu kedilerin çoğu evcilmiş fakat sahipleri tarafından terk edilmiş.

Devlet adına zehirli mama hazırlayan doktor, alay edercesine, kedilerin son mamalarını yerken çok mutlu olacaklarını çünkü mamaların kanguru etiyle hazırlanmış harika mamalar olduğunu söyledi. Kediler o leziz sosisi yiyecek ve 15 dakika sonra ölecekti.

Dünya ne kadar tepki gösterse de Avustralya bu kararından vazgeçmedi.

Peki sonra ne mi oldu?

Yaklaşık 1 hafta önce Avustralya son yılların en büyük fare istilası ile karşı karşıya kaldı. Bu istilanın 2 yıla yakın sürmesinden endişe ediliyor. Fareler, hastanelere, evlere, okullara akın etmiş durumdalar ve etrafa korkunç bir koku yaymışlar. Yetkililere göre asıl felaket birkaç hafta içinde başlayacak ve farelere Sydney' e kadar ulaşacak. Açlıktan kendi türlerini bile yiyen bu farelerin kısa bir zaman içinde yük kamyonları ve yiyecek kasalarına saldırması bekleniyor. Ülkeyi sarsan bu felaket, insanlara da ölümcül hastalıklar saçıyor.

Ayrıca fareler evlerdeki kabloları kemirerek yangın çıkmasına da sebep oluyor. Bazı insanların bu yüzden evsiz kaldığı gelen haberler arasında. Şu an Avustralya adeta küçük bir kıyamet yaşıyor.

Hükümet şimdi de bu fareleri öldürmek için onaylanmayan bir zehir kullanacak.

Bu vahim olay, insan elinin doğaya müdahalesinin ne gibi sonuçlar doğurduğunun bir örneğidir.

Avustralya hükümetine göre önce kediler doğa düşmanı oldu, sonra fareler.

Peki  gerçek doğa düşmanı kim ?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.