Hava Durumu

Kaz tüyü gerçeği

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2018 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 07:19

İnsanlar ikiye ayrılır; iyi ve kötü olanlar. Bazı insanlar maalesef hayvanlara bile bile eziyet ediyor.

Kuştüyü yastık için kaz ve ördeklerin canlı canlı tüyleri yolunuyor!

Kuş tüyünden yorgan ve yastık yapmak için her yıl milyonlarca kaz ve ördeğin tüyleri yolunuyor. Hayvanlar kesilmeden önce dört kez canlı canlı yolunuyorlar. Tüyler yorgan, yastık ve gocuklarda kullanılması için Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Bir yorgan yapılabilmesi için 75 kazın tüyleri gerekiyor.

Kazlar ilk kez altı aylıkken yolunuyorlar. İşçiler kazların kanatlarını ve ayaklarında da yolma işlemini yapıyorlar. Bir işçi günde ortalama 300 kazın tüylerini yoluyor. Derisi aşırı ölçüde parçalanan kaz ve ördeklerin derileri işçiler tarafından hayvanlar uyuşturulmadan dikiliyor.

Ördekler ve kazlar boyunlarından tutulur, bacakları bağlanır ve tüyleri yolunur. Kurtulmak için çırpınan hayvanlar derin yaralar alır. Tüy yolma işleminin ardından hayvanlar, bir sonraki işleme kadar kapalı kalacakları kafeslere konur. Bu işlem, hayvan yaklaşık 9 haftalıkken başlar ve hayvanın kesileceği güne kadar altı haftada bir gerçekleştirilir. Tüyler çoğunlukla eti için yetiştirilen kazlardan ve ördeklerden yolunur.

Peki bizim kaz tüyü yastıklara, yorganlara gerçekten ihtiyacımız var mı?

Bunca eziyetin arz talep doğrultusunda ortaya çıktığı besbelli... Bu yüzden kullandığımız ürünlerin başka bir canlının zararına olup olmadığını düşünerek alalım.

Bilerek verdiğimiz zararlara bir yenisini daha eklemeyelim!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.