Hava Durumu

Karşılıksız sev, ömür boyu sahiplen ve terk etme

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2019 07:30

Aslında evcil hayvan sahibi olabilmenin sorumluluğu; bu dostun nereden alınması gerektiği ile ilgili verilecek karar da başlar.

Çoğu zaman petshopların vitrinlerindeki sevimli hayvanların oraya gelen insanlara şirinlikler yapmaları ve insanların da onları o zor durumdan kurtarıp eve almak istemeleri bu çirkin ticaretin sürekli devam etmesine neden olur.

Bu yüzden kesinlikle unutulmamalıdır ki; petshopdan alınacak her bir can, başka bir canın tutsak edileceği anlamına gelir.

Sizin için ömür boyu arkadaş olacak bu canlı, petshop sahibi için bir an önce satılması gereken maldan başka hiçbir şey değildir ve bu canlının sosyalleşip sosyalleşmemesi, sıcaktan pişiyor olması, 7/24 kapalı bir fanusun içinde kalıyor oluşu hiç mi hiç önemli değildir. Hatta bu hayvanların sağlıksız büyümesi nedeniyle bazı petshoplar ilk birkaç ay içinde ölüm riskine karşı "ölürse getir, yenisini götür" garantisi verir. Bu hastalıklı düşünceyi garipsemeyen birisinin ise bir evcil hayvanla birlikte hayatı beraber yürütmesi imkansızdır.

Ayrıca her zaman söylerim gerçek dostlar asla parayla satın alınmaz.

Ücretsiz can sahiplenmek istiyorsanız,fakat nereden sahipleneceğiniz konusunda fikriniz yoksa ben size bu konuda yardımcı olacağım.

Çınar Veterinerlik, Bursa'nın sokak canları konusunda en duyarlı kliniğidir diyebilirim.

Sokak canlarının tedavisinde gönül rahatlığıyla gidilebilecek bir klinik.

Ayrıca klinik sayfasını takip ederseniz sahiplendirme ilanları olduğunu görebilirsiniz.

Biz Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği ve Çınar Veterinerliği olarak "Karşılıksız Sev, Ömür Boyu Sahiplen" diyoruz.

Eğer aklınızda bir can sahiplenmek varsa, ben bir canın sorumluluğunu ömür boyu alabilirim;hastalığında,yaşlılığında,tüy döktüğünde onunla yaşayabilirim diyorsanız; veterinerklinigicinar sayfasını instagram'dan ya da facebook'tan takip edebilir,dilerseniz klinikte de canları görebilirsiniz.

Ve sahiplendiğiniz canın veterineri olarak gönül rahatlığıyla Ersin ve Seval Bey'i seçebilirsiniz.

İnanın hiç pişman olmayacaksınız.

Yaşasın "gerçek can dostu" veterinerler.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.