Hava Durumu

İçimizdeki çocuk

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 07:30

23 Nisan geldi dalgalansın bayraklar

Bayramı ağaç sevdi

Kıpırdandı yapraklar

Hakkındır güzel çocuk, oyna, sevin; hiç durma

Şenlensin dört bir bucak, çalınsın davul, zurna...

....

Bundan yıllar evvel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında törende okumak için ezberlediğim bir şiirin ilk mısraları...

Çocuktum, heyecanlıydım ve bu şiiri okumak için can atıyordum. Elimdeki kırmızı kaplı,Türk bayraklı o minik şiir kitabının sarı yaprakları hala gözümün önünde.

Okulumuzun Türkçe öğretmeni hepimizi sıraya dizmiş, tek tek şiir okutuyordu. Gözüm hayran olduğum tiyatro sahnesinde, bir yandan şiirimi tekrarlıyordum içimden.

Okurken unutan, afallayan törende yer alamıyordu. Üstelik şiiri ikinci kez okuma şansı da yoktu. İlkokulda son senem, istesem de bir sonraki sene şiir için sahneye çıkamazdım,kural böyle.

Sıram geldi, başladım şiirimi okumaya.

Öğretmenle göz göze geldiğim an şiirin bir kısmını unutup durakladım.

Öğretmenin, tamam olmadı, sıradaki demesiyle benim şiir okuma hayallerim suya düştü.

5 senelik ilkokul hayatımda ne andımızı okumak için, ne de resmi bir bayramda bahçedeki o çocukların arasında yer alamamıştım işte.

Andımızı okumak için ben ben ben diye parmak kaldırışımı 5 sene boyunca hiç bir öğretmen fark edememiş, son senemde şiir okuma isteğim ise kursağımda kalmıştı.

Mavi önlüğümün üzerimde olduğu son sene benim de son umudumdu, olmadı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bayram olarak hediye ettiği 23 Nisan'a dair böyle bir anıya sahip olmak bu yaşımda hala burnumun direğini sızlatır.

Yıllar sonra öğretmen oldum ve her resmi tören hazırlığında bu 23 Nisan anım aklımın bir köşesinde durdu.

Resmi törenlerde yer almak isteyen çocuklarımın hiçbir zaman hevesini kırmadım.

En güzel kıyafetlerini giyen çocuklarımla bu anlamlı günlerde sevinç, umut ve kahkaha dolu onlarca anım oldu.

Öğretmen oldum, ama çocukluğumu hiçbir zaman unutmadım, çocuklarıma her bakışımda kendi yüreğimi gördüm. Siz de çocuklara bakarken kendi çocukluğunuzu hatırlayın olur mu?

Bu bayramlar hepimizin, bu ülke hepimizin ama en önemlisi çocuklar hepimizin.

Çocuklara armağan edilmiş bu anlamlı günde ve tüm hayatımız boyunca bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu unutmayarak davrandığımız ve resmi bayramların asıl anlamlarını idrak edebildiğimiz, çocuklarımıza gençlerimize hevesli olduğu alanlarda şans verdiğimiz daha güzel günler diliyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü " Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."  sözleriyle rahmetle anıyorum.

Nice güzel ve mutlu bayramlara!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.