Hava Durumu

Herkes kapısının önüne bir kap su koysa ne olur?

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2019 07:02

Havalar çok sıcak. Hepimiz kavruluyoruz. Ne kadar ince de giyinsek elimizde buzlu sularla da gezsek yakıcı sıcaklığın vücudumuzdaki etkisini azaltamıyoruz. Tam da bu noktada insanoğluna özgü, bizi eşsiz kılan becerilerden biri devreye giriyor. EMPATİ!
Hepimizin kapısının önüne uğrayan sokaklarımızda bizimle yaşamaya çalışan sokak hayvanları var. Hissettiğimiz 30 küsür dereceleri kızgın asfaltta 40 derecelerde hisseden ve üstünde kürk taşıyan küçük dostlarımız için evimizin ve iş yerimizin önüne bir kap su koymayı ihmal etmeyelim. Şu an en çok ihtiyaç duydukları şey SU.
Yardım etmek, bir canlının hayatına dokunmak, onu mutlu etmek çok zahmet isteyen şeyler değil. Sofranızda kalanları bir kaba koyup yanında bir kap suyla kapınızın önüne bırakmanız yeterli.
Herkes kapısının önüne bir kap su koysa ne olur? Yaz onlar için daha kolay geçer...
Allah katında sevabınız artar, dilsiz bir canın dili olursunuz.
İyi olmak bu kadar kolayken, kötü olmayı seçmek inanın çok daha zor.
Mama kaplarını atanlar kadar, her gün o atılan mama kaplarının yerine yenisini koyanlar var.
Hayvanlara zarar verenler var ama hayvanları koruyup kollamak için onlara kendi imkanlarıyla yuva yapanlar var, bir hukukçu gibi haklarını öğrenip onları savunmaya çalışanlar da var. Ve en önemlisi onları neden aç, açıkta ve susuz bıraktınız diye hesap soracak bir Allah var!

       ***
Küçük Bir Bilgilendirme:
Derneğimizin mesaj kutusuna günde en az 5 defa gelen bir soru var.
Bir hayvana zarar verildiğini gördüm o kişiyle ilgili ne yapabilirim? Nereye şikayet edebilirim? Kedi köpek bakıyorum diye komşum beni evden attırabilir mi? Onu nereye şikayet edebilirim, tehdit ediliyorum.
İlk olarak bir hayvana zarar verildiğini gördüğünüz an hiç düşünmeden video alın, fotoğraf çekin. Merkezdeyseniz polise, köydeyseniz jandarmaya haber verin. Elinizdeki video ve fotoğrafları polise veya jandarmaya da gösterin, bize ulaştırın ya biz orman suya dilekçe yazalım, dilerseniz siz yazın. Hayvana zarar verene idari cezaları Orman Su İşleri verecektir.Ama tekrar ediyorum kanıt şart...
Komşunuz kedi köpek besliyorsunuz diye sizi şikâyet mi ediyor, kapınıza mı dayandı. Hatta işi abartıp kapınıza zabıta mı yolladı. Hiç bir şey yapamaz...
Sizin için imza mı topladı? Toplasın, kesinlikle yasal bir geçerliliği yoktur. Siz de onları valiliğe şikayet edin.
Ve tabi ki yasal haklarınızı içeren dilekçenizi Tarım ve Orman Müdürlüğüne, bu kişiler hakkında Hayvanları Koruma Kanunu'nu ihlalden soruşturma açılması, uyarılması, Hayvanları Koruma Kanunu hakkında bilgilendirilmeleri, idari para cezası verilmesi talebi ile verin.
Takıldığınız noktalarda bizden ya da Hayvan Hakları barosundan destek alabilirsiniz.
Ne hayvanlar ne de hayvanseverler sahipsiz değil.
Biz yeter ki haklarımızı bilelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.