Hava Durumu

Hayvan bakımevinde köpeklerin geçici yaşam alanı nasıl olmalı?

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 06:30

*Bir bakımevinde neler olması gerektiğini çoğu kez bilmiyoruz. Bazı küçük gibi görünen detaylar hayvanlar için İŞKENCE sebebi olabiliyor. Dar beton hücre odalar hayvanların kaderi sanıyoruz. Bu bölmeler yıkanırken kışın ortasında buzlu sularla hayvanların ıslanmasını kaçınılmaz gibi görüyoruz. Oysa her bölme arasında geçiş olan 2 bölümden oluşmalı, bir yer yıkanırken hayvan diğer tarafa geçmeli, zemin eğimi yeterli verilerek suların birikmesi önlenmelidir. Güneşin altına konmuş kulübeyi görünce, hah tamam, hayvan içine girip güneşten kurtulur sanıyoruz. Oysa kulübenin içi de fırın gibi. Bir kulübeye zincirle bağlı hayvanı görünce, aman iyi soğukta kulübeye girer diyoruz, oysa o kulübeye kar da yağmur da, rüzgar da giriyor. Üstelik kulübenin içi de ıslanıp hayvana tam bir cehennem oluyor. Tüm kulübeler gölgelikli sundurmanın altında olmalı, kışın yağmur - kar girmemeli, yazın da güneş yakmamalı.

* Bir bakımevi, dar beton odalardan oluşan hapishane de olmamalı, tecrit gibi uçsuz bucaksız alanlar da olmamalıdır. Belediyelerin çoğu, sokaklardaki hayvanlara iki lokma veremezken, barınak dediği sefil yere kapattığı 30 hayvanı aç bırakıp, 1 bakıcı 1 veteriner bile veremezken, DEVASA BÜYÜK MODERN !!! BETON !! BARINAKLAR yapacaklarını söylerler. Bu bağlamda belediyelere, hayvanların ihtiyaçlarının BETON BLOKLARDAN OLUŞAN YAPILAR değil, doğalarına uygun bahçeli alanlar olduğunu, devasa ve şehirlerden uzak beton ağırlıklı beton bölmeli barınaklara kesinlikle karşı olduğumuzu belirtiniz.

* Belediyeler bakımevi yaparken, bunu hapishane beton odalar ve hücre odalar olarak yapmaktadırlar. Çoğu bakımevinde ZEMİN EĞİMİ yoktur. Sıhhi tesisat drenaj sistemi yoktur. Zemin yıkandığında pislikli suyun gideri düşünülmemiştir veya üstünkörü olarak yapılmıştır. Kapalı oda ve açık teras sistemidir, hayvanlar ya odada yanarlar ya da üstü açık terasta kavrulurlar.

* Keza kışın da yağmurdan korunaklı bir açık alanları yoktur. Küçük hücre bölmeler birkaç metre olarak yapıldığı için, hayvanın durumu bir yana, oraya temizlik için girecek görevlinin harekete alanı yoktur. Bu aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa da aykırıdır.

Hayvanseverlik sadece evimizdeki canımızı sevmek değildir.

Lütfen canlarımızın haklarını bilelim ve onlar için mücadeleyi bırakmayalım

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.