Hava Durumu

Gönüllü olmak

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2018 06:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 06:34

Perşembe günü sevgili Şahin Gencal Ağabeyimiz birlikte Ahbab derneğini de yanımıza alarak arkadaşım Şükrü ile Orhaneli'deki canlarımıza besleme ve tedavi için yollara düştük.

Düştük ama işten çıktıktan sonra besleme noktasına varışımız saat 20.30, eve dönüşümüz ise 23.30'u buldu.

Kim yaptırabilir bir insana bunu?

Gönülden gelmeden besleme yapabilmek mümkün mü? O canlar için yollara kim düşürebilir bizi? Şahin Ağabeyin kocaman arabasında tek kişilik yer kalmış. Çünkü araba ağzına kadar tavukla dolu. Yanımıza gelmeden evvel Mudanya'daki canlara gitmiş.

Şahin Gencal 1948 doğumlu. Bir besleme yapıyor ki anlatılmaz yaşanır. Bakın 1948 diyorum.Onun yaşına gelmeden bir çok insan ununu elemiş eleğini asmıştır.

O ise haftanın 7 günü tüm yoğunluğuna rağmen Uludağ yoluna, Mudanya'ya ve çeşitli yerlere beslemelere gidiyor.

Gönüllülük budur.

Bir insan bir işi gönlüyle yapıyorsa ötesi yoktur. Onun o işi nasıl yaptığını sorgulamak, doğru ya da yanlış demek kimseye düşmez! Adı üstünde "gönüllülük". Bir iş karşılığı alınan bir maaş yok...

Orhaneli yolundan taa çöplüğe kadar o kadar çok köpek var ki... Açlık,susuzluk ve hastalıkla mücadele ediyorlar.

Çöplüğe varana kadar 10 kez durmuşuzdur, yol kenarında köpekler perişan haldeler. Hem açlar, hem de insana yaklaşmaya korkuyorlar. Nasıl korkmasınlar? Hayvanları tekmeleyen, tecavüz eden, onların yavrusunu öldüren biz insanlar değil miyiz?

Orhaneli'ne giderken yol kenarında daha önce kulübe bıraktığımız yerde 2 yavru ve bir yetişkin köpek vardı. Yetişkin köpekte ciddi uyuzluydu. Biraz yaklaşmamla birlikte hiç anlamadığım bir sebeple beni ısırdı... Hayatımda aldığım en sert ısırık buydu.

Bu can kim bilir neler yaşadı? Kim bilir insanlar ona yaklaşmaya çalışıp neler yapmaya kalkıştı? Onlar kendini ifade edemiyor ki... 'Ben bunu yaşadım, şuna kızgınım' diyemiyor ki... Kızamadım, kızamam da.

Çıktık çöplüğe doğru yola.

Çöplükte yaşayan bir Halit Ağabeyimiz var. Oradaki yavru kedileri ve köpekleri bir görseniz. Onlara bakmak için çabalıyor. Biz de imkanımız elverdiğince kuru mamaları bıraktık kendisine.

Ancak sorun çok büyük. Net bir sayı veremeyecek olsam da yaklaşık 50 can beslemişizdir önceki gün.

Orhaneli'nde bir bakımevi çalışması yapılacak yakın zamanda. Ama durum çok acil! Yani kaybedecek bir dakikamız bile yok. Kısırlaştırma yapılmadıkça sayı artıyor, sayı arttıkça daha çok hastalık ortaya çıkıyor.

Geçici bir çözüm bulmak şart. Orhaneli'ne beslemeye giden arkadaşlarımız var tabi ki.

Ama biz gönüllülerin  oraya haftada bir ya da iki kez gitmemizle bu sorun çözülmeyecek. Düzenli bir kısırlaştırma,tedavi ve besleme şart.

Sadece Orhaneli'de değil, Bursa'nın bir çok yerinde canlar açlıkla, hastalıkla mücadele ediyor.

Gürsu'da Semra Ürkmez Yılmaz, Uludağ  yolunda Şahin Gencal, Kestel'de Fahrettin Çamdere ve Neslihan Mollaoğlu, Kayapa'da Emre Demir, Kanal canlarına Banu Baltacı gönüllü olarak beslemeler yapıyor. İyi ki gönüllüler var.

İster hayvanlar için, ister insanlar için bir işe gönlünü ortaya koyarak yapmak çok farklı.

Büyükşehir Belediyemize ait hayvan bakımevini ve Orhaneli bakımevini sabırsızlıkla bekliyoruz. Kaybettiğimiz her dakika canların hayatından çalıyor.

Canlar için daha güzel bir Bursa dileğiyle.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.