Hava Durumu

Gerçeğin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2021 07:30

Bir gün ansızın sosyal medyada haber adı altında bir yazı paylaşıldı.

İstatistik verilere sahip olmadan Gemlik'te ısırılma sayısı 1500'ü buldu diye haber yaptılar.Aynı haberde Gemlik'teki köpek sayısının 5000'i bulduğunu iddia ettiler.

Biz hayvanseverler hayretle bu haberi (!) okuduk. Tamamen hayvanseverlere olan düşmanlık sebebiyle yapılan bu haberin hayvanlara olan zararını haberi yapan kişilere tane tane anlattık.

Bu haberler yapılınca hayvan sevmeyen insanları kışkırttıklarını, bu verilerin resmi olmadığını, Gemlik'te ne bu kadar ısırma vakası ne de bu kadar köpek sayısı olamayacağını güzel güzel anlattık.

Bu haberi kaldırmaları gerektiğini, zaten hayvana şiddetin zirvede olduğu şu günlerde basına bu haberin yakışmadığını söyledik.

Haberi kaldırmadıkları gibi hayvanseverleri birbirine düşürmeye çalıştılar.

Bir köpek ben ısırmadım diyemez,dilsiz canın hakkına girmeyin,iftira atmak günahtır dedik dinletemedik.

İnatla o haberi kaldırmayacaklarını eğer biz sayfalarda o habere yorum yapmaya devam edersek yeni haberler yapacaklarını söyleyip tehdit ettiler.

Kısacası hayvanları korumak için çıktığımız bu yolda insana da hayvana da düşman olanın kötü insanlar olduğunu gördük.

Onları önce Allah'a sonra hukuka havale ederek yolumuza devam ettik.

Ama eğer yakın zamanda Gemlik'te köpekler toplandı, Gemlik'te köpekler zehirlendi diye bir haber okursanız bilin ki sorumlusu bu haberi yapanlardır.

Yapacak haber bulamayan bu arkadaşlara 2020 TÜİK verilerini sunmak istiyoruz:

2020 yılında "en az" 22 milyon 735 bin 267 hayvan işkenceye maruz bırakıldı.

2020 Ocak-Aralık döneminde, raporda yer alan ve medyaya yansıyan 820 bin 14 yaşam hakkı ihlali yaşandı. Bu ihlaller zehirleme, boğma, yakma, asma, ateşli silahla öldürme, cinsel şiddet, deri yüzme, uzuv kesme, trafik kazaları, avcılık ve ihmal nedeniyle ölümleri içerdi.

255 hayvan bakımevinde ve 2047 petshopta kaç hayvanın tutsak edildiğini bilmiyoruz. Türkiye'de hâlâ faal olan 10 yunus parkında ise 'en az' 50 yunusun, 51 kürklü fokun, altı mors ve dört beyaz balinanın tutsak edildiğini, Türkiye'deki 12 akvaryumda 'en az' 98 bin 551 deniz canlısının kapatıldığını, 40 hayvanat bahçesinde de 'en az' 20 bin 891 hayvanın esir tutulduğu raporlandı.

2020 yılında, hayvanlara yönelik kötü muamele, işkence ve öldürme gibi fiiller nedeniyle sadece 790 kişiye 5 milyon 37 bin 344 TL idari para cezası ve 15 belediyeye idari yaptırım uygulandı.

Ama bunların hiçbiri gerçek sayıları asla yansıtmayan köpek sayıları ve ısırma vakaları kadar gündem olmadı.

Hz. Ömer'in de söylediği gibi:

"Kötü bir işin en gizli şahidi, vicdanımızdır."

Yolumuzun vicdanlı insanlarla kesişmesi dileğiyle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.