Hava Durumu

Gelin birlik olalım!

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 07:05

Merhaba sevgili Hayat Gazetesi okuyucuları,

Yazılarımı takip edenler ya da beni tanıyanlar bilir. Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıyım. Yaklaşık 1 yıllık bir derneğiz fakat bu kısa sürede Bursa'da ciddi anlamda çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları tamamen gönüllülük esasıyla yapıyoruz. Bursa'da tam 16 ilçe var ve bu ilçelerden bazılarında hala hayvanlar için bakımevi olmayan yerler var.

Biz hayvan haklarını savunuyor ve toplumda farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Hiç birimiz maaşlı değiliz gönüllüyüz ve ne yazık ki her yere yetişemiyoruz ancak yetişmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Besleme çalışmalarına katılıyoruz, çok acil durumlarda gönüllülere mama desteğinde bulunuyoruz, gönüllülerimize özel eğitim seminerleri düzenliyoruz, okullarda hayvan haklarını anlatıyoruz, kırsaldaki canlarımıza kulübe yapıyor ve acil durumdaki canlarımızın tedavileri için hayvanseverleri belediyelere yönlendiriyoruz.

Ancak toplum, hayvan koruma derneklerini bir ihbar ya da yardım kurumu olarak görüyor. Hatta bazen suçlayıcı tavırlar ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Bizim derneğimizin ismi Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği. İlk amacımız topluma hayvanlarla beraber yaşamayı öğretebilmek. Bir dernek bağışlarla ayakta durur. Ancak bir çok dernek aidatlarını toplarken bile sıkıntı yaşarken bir çok insan devletten beklemediğini derneklerden bekler. Elbette ki gönüllülerimizin sorunlarına çözüm üretmek için çabalıyoruz. Çözüm ise hep beraber barınakları ziyaret ederek canlarımızı yalnız bırakmayarak mümkün olur.

Sevgili pati dostları gelin birlik olalım!

Canlarımızın haklarını beraber savunalım. Ve hayırsever insanlarımız sizlerin desteğine ihtiyacımız var... Mama desteklerinizi bizden esirgemeyin.

Sevgilerimle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.