Hava Durumu

Evcil hayvan sahiplenmek ister misiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 07:00

Evde balık beslemek bile size pozitif fayda sağlar. Hayvan beslemek yalnızlığı giderir, stresi azaltır, sosyal iletişimi güçlendirir, egzersiz yapmanız için sizi teşvik eder ve karşılıksız sevgi hissetmenizi sağlar. Hayvan beslemenin kişilerin daha uzun yaşamalarını sağladığı bile kanıtlanmıştır.

Birçok hayvan sahibi, hayvan beslemenin onları ne kadar mutlu ettiğinden bahsederler ve bundan bahsederken, hayvan beslemenin sağlığa ve ruha faydalarını bilmezler bile! Yapılan araştırmalar, hayvan beslemenin mutluluktan çok daha fazlasını verdiğini kanıtlamıştır. Özellikle köpek beslemenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı bilinmektedir.

-Hayvan sahipleri, hayvan beslemeyenlere göre, depresyona daha az yakalanırlar.

-Evcil hayvan besleyenlerin tansiyonu daha düzenli olur ve stresli durumlarda daha sakin kalabilirler.

-Hayvanlarla oyun oynamak serotonin ve dopamin salgılatarak, rahatlamanızı ve sakinleşmenizi sağlar.

-Evcil hayvan sahiplerinin zararlı kolesterol seviyeleri daha düşüktür, bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalleri de düşer.

-Evcil hayvan besleyen ve kalp krizi geçiren birinin iyileşme ihtimali daha yüksektir.

-65 yaşın üstündeki evcil hayvan sahipleri, hayvan beslemeyen yaşıtlarına oranla, daha az doktora gitme ihtiyacı yaşarlar.

-Köpek besleyen insanlar daha çok egzersiz yaparlar ve bu sayede daha sağlıklı olurlar. Köpek beslemeyen, kedi ya da balık bile besleyen hayvan sahipleri bile beslemeyenlere göre daha sağlıklıdırlar.

O halde kendinize bir evcil hayvan edinmek için ilçenizdeki barınağı ziyaret etmeye ne dersiniz?

Hala evcil hayvan almak istemiyorsanız, onları ziyaret etmek için de barınağa gidebilirsiniz. Onlar sizin ilgi ve sevginize muhtaç. Belki de barınağa gidince fikriniz değişir.

Bol patili günler diliyorum efendim...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.