Hava Durumu

Canlar için yasal uyarı tabelalı suluk istemek bir hak ve görevdir

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2020 06:30

Besleme yaptığınızda, şehir eşkıyalarının ŞİKAYET ve SALDIRILARININ en aza inmesi için YASAL UYARI TABELALI SULUK takılmasını belediyelerden YAZILI olarak talep ediniz. Ayrıca bu talebinizi yerel basına da haber olarak yollayın. Hayvanları Koruma Kanununda, belediyelerin sahipsiz hayvanlara BESLEME yapması açıkça yer almaktadır.

Beslenmenin en önemli unsuru ise hayvanlara SU SAĞLANMASIDIR.

1. Belediyelere "YASAL UYARI TABELALI SULUKLAR" kurmaları hususunda yazıları hemen yollayalım, takibini yapalım.

2. Bu sulukların üzerinde belediyenin adı ve logosu olan ve "hayvanlara zarar vermenin yasaya göre suç olduğunu" içeren YASAL UYARI TABELALARININ KONMASINI ısrarla talep ediniz. Yasal Uyarı Tabelalı Suluk olan yerlerde, besleyen ve su koyan gönüllülere TEPKİ azalmaktadır. Vatandaş "Demek ki DEVLETİMİZ de bu hayvanların beslenmesini istiyor" diye düşünmektedir.

3. Zabıta ve belediyelerde yasadaki bu maddeden habersizler. Onlara kanunları öğretelim. Kanunun uygulanmasının sağlanmasında EN YETKİLİ KURUM OLAN TARIM ORMAN BAKANLIĞI BÖLGE ve İL MÜDÜRLÜKLERİNİN de (Bakanlıklar birleşmeden önceki Orman Su Müdürlükleri) gönüllüler ve belediyeler arasında iletişim kurularak BU TALEPLERİN YERİNE GETİRİLMESİNDE görev ve mecburiyetleri vardır. Bu bağlamda talebimizin yerine getirilmesinin sağlanmasında aynı zamanda Tarım Orman İl Müdürlüğü de görevlidir.

4. Bazı belediyelerin zabıtaları "hayvanları beslemeyin sulamayın" diye baskı yapma cüretini bile göstermektedir. Bu YASAL UYARI TABELALI SULUKLAR bu adamlara da bunun yasal hak olduğunu gösteriyor, öğretiyor. Belediye logolu suluk olan bir yerde zabıta gelip müdahale edemez.

5. Büyük kuruluşlara da baş vurarak bu tür SULUKLAR yapmalarını talep edip, onları su bağlanacak yer temini için belediyeler ile irtibata geçip daha fazla suluk konmasını da sağlayabilirsiniz.

Susuzluktan ölen hayvan sayısının düşündüğümüzden çok daha fazla olduğunu unutmayalım.

Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed'in (S.A.V), "tüm canlılara su verilmesinde sevap olduğu" sözleri de, bu yüce dinin mensupları olan herkes ve tabii ki tüm kurumlar için EMİRDİR.

Hayvanların insan kapısına gitmesi bir lokma ekmek bir yudum su bulmak içindir. Suyunu içen ve karnı da doyan hayvan insan peşinde dolaşmaz, bir köşe bulur yatar. Bu insandan gelen şikayetleri de azaltır. Hayvanlara bakan merhametli insanlar ile onların çevrede olmalarını istemeyen insanlar arasındaki TARTIŞMA ve KAVGALAR büyük ölçüde önlenmesinin yanında, su yemek için insan peşinde dolaşmak zorunda kalmayan hayvanlara olan kötü muameleyi de büyük ölçüde önler.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.