Hava Durumu

Burası dünya, cennet değil ki

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 07:30

- "Düsseldorf Vampiri" Peter Kürten, 1900'lerin ilk yıllarında her yaştan ve cinsten 50 kişiyi içeren cinayet listesine başlamadan çok önce köpeklere, koyunlara işkence eden, ırzına geçen ve öldüren biri olarak tanınırdı.

-19 yaşına varmadan 5 çocuğu öldüren Christine Falling'in çocukluğu kedi cinayetleri ile dolu.

-Richard William Leonard iki eşini öldürdü. Kurbağaları ezmek ve otomobillerin motoruna kedi bağlamak gibi korkunç davranışlarda bulunduğu belirtiliyor.

-Boston canavarı Albert De Salvo, kedi ile köpeği aynı kafese koyar, aç bırakır, birbirini öldürüp yemelerini seyrederdi. Daha sonra 13 kadını boğdu.

-Luke Woodham annesini ve iki küçük kızı bıçaklayarak öldürdü. Daha önce kendi köpeğini yakmıştı...

Bilinen katil ya da seri katillerin hemen hepsinin küçükken hayvanlara işkence edip öldürdüğünün kanıtı yukarıdaki örnekler.

Sahi bu örnekleri niye verdim?

Ülkemizde hala hayvana karşı işlenen suçlar Kabahat kapsamında.Yani hayvana şiddetin,işkencenin ya da tecavüzün 5199 sayılı kanunda karşılığı, idari ceza.O da suç kanıtlanırsa.

İdari cezayı şöyle ifade edeyim,

Hayvana karşı işlenen suçlar sabıka kaydında gözükmez.

Örneğin; sevdiğiniz restoranda -farkında bile olmadan- hayvana şiddet uygulayan kişiden hizmet alabilir ya da böyle kişiler çevrenizdeyse onlarla aynı işyerinde çalışmaya devam edebilirsiniz. Hayvana tecavüz eden biri çocuğumuzun kullandığı servisin şoförü dahi olabilir.

Yazılarımı sürekli takip edenler bilir, defalarca hayvan şiddeti ve insan şiddeti arasındaki bağlantı ile ilgili köşe yazıları yazdım.

Ben ve benim gibi can dostu nice insan yazmaya, anlatmaya, duyurmaya, farkındalık yaratmaya çalışırken sakın bu olanlar bizleri ümitsizliğe sürüklemesin. Sadece onların yaptıkları kötülükler büyük yankı uyandırırken birçok insanın yaptığı iyiliği duymuyoruz bile.

Sahipsiz bir cana aile olan, aç bir canı doyuran, yaralı bir canın tedavilerini üstlenen, sokaktaki ve doğadaki canların hakları için mücadele eden öyle çok insan var ki, inanın kötü insanlar çok daha az...

Bu dünyada insanlar kaça ayrılır sorusuna herkes farklı cevap verir ama benim için insanlar ikiye ayrılır iyi insanlar ve kötü insanlar...

"Burası dünya.Cennet değil,unutma. Çekilme kabuğuna. Adım at..." diyordu bir yazar.Çok haklı burası cennet değil elbette ki kötülükler olacak ,önemli olan bizim iyi olmamız...

Dünyadaki iyi insanlardan olmamız, iyi insanların sayısını arttırmamız ve iyi insanlarla karşılaşmamız dileğiyle.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.