Hava Durumu

Bir kaç iyi adam

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 07:26

Dışarıdan ne kadar yabancı gelirse gelsin, herkesin birbirini tanıdığı, hala mahalle kültürünün yaşandığı bir yer var ki oradan bahsedeceğim. Davutdede Mahallesi... Bilhassa Kurtuluş Caddesi'ne çıkıp boydan boya gezdiğinizde her dükkanın önünde bir kap su göreceksiniz. Gıda sektörü üzerine çalışan esnafların kapılarına kadar gelen minik dostlara duyarsız kalmadıklarını da...
Fakat aralarından sıyrılan, gönülleri fetheden iki esnaf lokantası var: Güleryüz Lokantası ve Biye Ev Yemekleri...
Adı gibi güler yüzlü personeli ayrı, kokusu kapının önünden geçerken insanı çeken yemekleri ayrı Güleryüz Lokantası'nın. Fakat mekanın içine girip yazın serinleyen, kışın ısınan, karnını doyuran kedilere karşı hoşgörüleriyle takdir topluyor. "Yemek yemeye gelen müşteriler rahatsız olmuyor mu?" diye bir soru geliyor aklına insanın elbet. "Kapımız her canlıya açık. Ne insanı sadece etten-kemikten görüyoruz, ne de hayvanları değersiz... Her şey paradan ibaret değil. Her canlıya saygımız var." yanıtı ne denli tevazu sahibi olduklarının da ispatı.
Müşteriler için hazırlanan, kokusuyla cezbeden, dolu dolu etli, leziz tavuk suyu çorbalarından sokak hayvanları için ayrılıyor hemen her gün. Buna ek olarak artan enfes köfte, ciğer ve et yemekleri Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği gönüllüleri tarafından istisnasız her akşam mahallenin canlarına ulaştırılıyor.
Biye Ev Yemekleri ise kapılarına sığınan annesiz yavru kedileri büyütüp, sahiplenmesiyle takdir gören bir lokanta. Lezzetiyle eşsiz yemekleri, büyük bir cömertlikle hayvanseverlere ulaştıran harika bir personele sahip. Her gün leziz yemeklerle beslenen sokak hayvanları bu gönül insanları sayesinde ziyafet çekmiş oluyor.
Bütün bunların yanında ismini anmadan geçemeyeceğimiz, yirmi yılı aşkın süredir besleme yapan, mahallenin kedi-köpeğini benimsemiş, kendilerini aşmış güzel insanlar var. Yıldırım Belediyesi çevresindeki canlar Hüseyin Bey'e emanet. Davutdede Camii etrafı ise on dokuz yaşında, pırlanta yürekli Büşra kızımıza... Yine Kurtuluş Caddesi'nin can ablası var ki Fatma Hanım sokak canlarını besliyor. Beyazıt Caddesi'nin emekçileri ise Orbay Bey ve Kader Hanım tek kişilik dev kadro gibi canlara yıllardır hamilik yapıyorlar.
Şüphesiz ki bu civarda yaşayan, henüz tanışmadığımız hayvanseverler bir elin parmağından fazladır. Kapısının önünde hayvan beslenmesine karşı olan apartmanların, hayvanlar için gizli gizli su kabı hazırlayıp, tenha bir köşeye bırakan güzel yürekli çocukları gibi.
Hayvanlara karşı şiddetin arttığı bir dönemde iyiliğin maya tutan gücü öyle ümit verici ki... Böyle güzel haberleri herkesin duymaya ihtiyacı var. Böyle güzel insanlarla tanışmaya da... Yolunuz düşerse şayet Kurtuluş Caddesi'ne ya da düşürün gitsin. Selamlaşıp dalıverin verin  lokantadan içeri. Çok uzun zamandır görüşmediğiniz dostlarınızı görmüş gibi tutturduğunuz sohbet sıcaklığında yemeğinizi sipariş edin. Pati dostlarıyla tanışıverin. Hatta cadde üzerinde gördüğünüz canların da başına sıcak bir okşama kondurun, mutluluklarını paylaşın J (Büyük destekçimiz, gönüllümüz Sevgili Esra Tosun'un kaleminden)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.