Hava Durumu

Bir canın süper kahramanı olmak ister misiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2019 07:30

Merhaba sevgili Hayat Gazetesi okuyucuları,

Bugün birçok ailenin yaşadığı bir konuya kısaca değinmek istiyorum.

Çocuğunuz köpek alalım diye tutturdu. Ağlıyor, ısrar ediyor ille de bir can alalım diyor. Şimdi ne yapacaksınız?

Hayvan sevmek; diğer canlılara değer vermek, onları korumak ve hayatta kalmalarına yardımcı olmak demektir. Bu duyguların öğrenilmesi için bazen aileler evde hayvan beslemeyi uygun bir yöntem olarak görebilirler.

Bu durumda ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konu evde bir hayvan beslemenin uzun yıllar sürecek bir anlaşma ve sorumluluk olduğudur. Hayvanların bir oyuncak gibi alınıp, hevesleri geçince sokağa bırakmak öncelikle onların yaşama haklarını ellerinden almaktır.

Yapılan pek çok araştırma hayvan sevgisinin çocuk gelişimine pek çok katkısı olduğunu göstermektedir. Günlük yaşamın stresini azaltmaktan bağışıklık sisteminin güçlenmesine, iletişim becerilerini arttırmaktan sorumluluk alma eğilimini geliştirmeye kadar pek çok alanda çocuklara destek olduğu ifade edilmektedir.

Evde hayvan beslemek için ciddi kurallar ve sorumluluk duygusu gerekmektedir. Sırf çocuklar mutlu olsun diye alınan hayvanların sorumluluğu genellikle ebeveynlere kalmaktadır. Hayatın yüküne bir de hayvan beslemenin sorumluluğu eklenince yetişkinler içinde sıkıntılı dönemler yaşanabilir. 10-15 yıl yaşayacak bir canlı için ona uzun süre bakabileceğinizden emin olmanız gerekmektedir.

Aşılarının tam olması temizlik ve genel bakımının ciddiyetle ve aksatılmadan yapılması çok önemlidir. Ayrıca evde bakılan hayvanın sağlık kontrollerinin yapılması çok önemlidir.

Hayvan bakımının maddi yükümlülükleri de aileler için önceden hesaplanması gereken bir başka konudur. Mama ve sağlık masrafları aileleri zor duruma sokabilir. Bu sebeple ekonomik koşulların da aile için tamamen uygun olması gerekmektedir.

Kısacası çocuğunuz bir evcil hayvan istiyorsa iyice düşünmeniz şart. Onların da bir can taşıdığını unutmadan davranmak gerekiyor. Bir eşya gibi petshoptan alınarak başlanan hikayeler hep aynı sonla bitiyor. O yüzden size bir tavsiyem olacak. Tüm her şeye varsanız ve gerçekten çocuğunuza, kendinize ve sizden başka bir canlıya iyilik yapmak istiyorsanız barınaktan bir can sahiplenmenizi ve onun size minnet dolu bakışlarını bir ömür boyu görmenizi isterim. Bir canın süper kahramanı olmak inanılmaz bir duygu...

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.