Hava Durumu

Ah caretta carettalar

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 07:30

Son dönemlerde medyaya yansıyan caretta carettalarla ilgili ısırma haberlerini gördünüz mü? Zaten hayvan görünce uzaylı görmüş gibi davranan bazı insanlar böyle haberler yüzünden iyice galeyana gelerek nesli tükenmekte olan caretta carettalara zarar vermeye başladı.İnsanoğlu dünyayı sadece kendine ait zannettikçe aslında kendine de yaşayacak bir dünya bırakmadığının farkında değil. Caretta carettalar vahşi olarak nitelendireceğimiz hayvanlardır. Şimdi ise insanların elle beslemesi sonucu acıkan bu canlar, yiyecek beklentisinde olduğu için insanlara yaklaşıyorlar, yiyecek bulamayınca da insanları ısırıyorlar.

Nesli tükenmekte olan bu canlıların otelciler tarafından katledildiğini biliyor muydunuz? Sebebi ise insanların caretta carettalardan korkup onların bulunduğu otelleri tercih etmemesiymiş. Bu yaz bitti...Peki gelecek yaz ne olacak?Zavallı canların tercih ettikleri kıyılardan biri olan Akdeniz'de turizmciler katliama devam mı edecek?

Neredeyse 100 milyon yıldır var oldukları düşünülen insanoğlunun doğal dengeyi bozan davranışları nedeniyle carettacarettaların soyları tükenme riski altındadır. Bu nedenle koruma altına alınmışlardır.

Son olarak Demet Akbağ'ın oynadığı Nadide Hayat filmini severek izlediğimi belirtmek isterim.Bir su kaplumbağası için verilen mücadeleyi anlatan film bize rehber olacak nitelikte.

...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.