Hava Durumu

Ağzı var dili yok

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2018 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 08:34

Bakışlarıyla beni sev diye yalvarırcasına bakan bir köpek. Tek istediği bir parça sevgi. İnsanların düşündüğü gibi yemek ya da su değil.

Besleme yapmaya gittiğimde gözlemlediğim çok acı bir gerçekti bu.

Açlıktan bir deri bir kemik kaldıkları halde karşılarında bir insan gördüklerinde önce kendilerini sevdiriyor, sonra yemek yiyorlardı.

Ulusal medya Bursa'da köpek tarafından ısırılan çocuk haberiyle çalkalandı.

"Flaş flaş flaş aç kalan sahipsiz köpekler çocuklara saldırdı, aç kalan köpekler çocukları nasıl korkuttu, az sonra..."

Ağzı dili olmayan bu canlara iftira atabilmek bu kadar kolay. Ben yapmadım diyemez ki... Saldırma anına dair çok kısa bir video paylaşılıyor internette ve videonun altında inanılmaz yorumlar yapılıyor.

"Zehirleyin bu köpekleri, öldürün, barınağa kapatın, bunları bacaklarından tavana çivilemek lazım" gibi yüzlerce vahşet dolu yorumu hayretler içerisinde okuyorum.

Yapım gereği ve mesleğimden ötürü çocukları çok severim, saldırıya uğrayan çocuğumuza gerçekten üzüldüm psikolojik destek almazsa bundan sonraki hayatında büyük ihtimalle sürekli köpek korkusu yaşayacak.

Ama olayın geneline baktığımızda üzülmemiz gereken iki farklı olay daha çıkıyor ortaya. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayın Mehmet Altuntaş ile yaptığımız görüşme ile haberin yalan olduğunu öğreniyorum. Zaten haberi okuduğumda içimde bir 'acaba' vardı.

Videoda olmayan kısım ve görgü tanıklarının ifadesine göre çocuklar köpeklere taşlarla saldırıyorlar.

Bunun üzerine köpekler can havliyle çocukları kovalıyor ve köpeklerden biri çocuğu ısırıyor.

Ardından çocuğu kovalayan köpeklerin aç olmadığı, aksine sahipli ve karneli olduğu ortaya çıkıyor.

Sokak canlarına karşı bu şekilde yapılan bir haber ile linç kampanyası başlatılmasını asla doğru bulmuyorum.

Bu haber tüm Türkiye'de duyuldu ve sokaklarda açlıkla ve çeşitli tehlikelerle mücadele eden canlarımıza karşı olumsuz bir bakış açısı oluşturuldu.

Bursa'da gerek belediyeler gerek derneğimiz okullarda çocuklara hayvan hakları, hayvan sevgisi ve hayvanların vücut dili anlatılmaktadır. Hayvanlara yaklaşım konusundaki eğitimin ne kadar önemli olduğu yaşanan bu üzücü olayla bir kez daha anlaşıldı.

Isırılan çocuğumuza geçmiş olsun diyorum. Ailelerden ricam ise merhametli çocuklar yetiştirin. Kedilerin kuyruğunu çeken, köpekleri taşlayan değil; onlara mama su veren ve başlarını okşayan çocuklar olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.