Hava Durumu

Yolda bulduklarınız, yola beraber çıktıklarınız...

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 07:00

Hep söyleriz,  siyasiler daha çok söyler... Özellikle beklentileri gerçekleşmeyenler daha fazla dile getirir; "Yolda bulduklarını, yola çıktıklarına değişirsen yolda kalırsın..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Ordu'da partililere yaptığı konuşmada; iktidarla "güç zehirlenmesi" üzerinde durarak çok ciddi uyarılarda bulundu. Son birkaç yıldır, siyasetin "hesabi" kısmıyla daha çok ilgilenenlerin fazlalığı üzerinde duruyorduk, biz "hasbilik" bekleyenler.

Vefa ve vefasızlık boyutunu aşıp, özellikle FETÖ darbe girişiminden sonra, siyasetin daha fazla yaşadığı "trenden düşenler, vagona tutunmaya çalışanlar"  mücadelesi siyasi, "beka"ya dönüşmüştü.

Cumhur İttifakı'nın getirdiği en önemli olgu bence; "çıkar ve hesap-kitap siyaseti"nin yerini "değerleri"  ön plana alan duygu ve düşüncelerle siyaset yapanların daha fazla değerli olmuş olduklarının önemsenmiş olmasıdır. Cumhur İttifakı'nın siyasetimize getirdiği olması gerekenin olmasıdır. Umarız bundan da yozlaşma çıkaran "hesapçılar" siyasete atılmaz.

Göz önemli, el-ayak önemli. Tabii ki bütün uzuvlarımızın her biri ayrı ayrı önemli... Ancak "beyin" daha da önemli, beyninin iyi kullananlar, diğer organlarının daha sağlıklı çalıştığını görürler. Doğru olana çalışan beyinli siyasetçilerin özlemi gün geçtikçe özlemimiz oldu.

"TRENDEN İNENLER, YANİ SİYASETEN KADRODAN ATILANLAR HESABİ OLANLARDIR"

Kadro dışı kalanlar, bir daha heveslenmesinler. Açık açık, trenden indirildiniz ve bir daha o trende yer almayacaksınız demektir. Umarız, siz indiniz sizin adınıza birileri de trene binmeye cesaret edemezler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha nasıl açık açık söyleyebilir ki..."Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler."

Ey ahali, trenden neden indiniz. Ya da trenden neden indirildiniz?

Sayın Cumhurbaşkanı, bu kadar açık açık konuştuktan sonra biraz kibarlık yaparak "trenden inenler" diyor. Bunun ilerisi "indirildiniz" demektir.

Bana kalırsa Reis; hepinizi indirdi. Bu ortamda sizin adınıza bu trene binmeye çalışanlara da açıkça "hesabınız" var, gidin "hasbi" olun gelin dedi. Beyniniz varsa bir daha da tren, miren unutun.

 Beyin önemli...

Bu treni de, bazılarının treni gibi "hafif raylı sistem" olarak görmeyin. Bu uyarı çok ciddi ve hızı saatte 300 km hıza ulaşan "hızlı tren".

Hadi by....

Hiç sevmem, gençliğin bu tabirlerini... Ama "cuk" oturdu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.