Hava Durumu

Yerel seçim bu kez farklı...

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 08:10

Ülkenin içinde bulunduğu pozisyon yerel seçimlerde bugüne kadar edinilmiş değerleri değiştirecek gibi duruyor. Yerel seçimlerde seçmen adayı önemser ancak, her ne olursa olsun partisinden yine de vazgeçmezdi.

Oysa bu seçimlerde göstergeler hiç de öyle değil gibi. Adayı önemseyenlerin sayısı daha da artmış. Kararsızların ezici çoğunluğu aday isimleri üzerinde yoğunlaşırken, partisinden vazgeçmez olgusuna ihtiyatla yaklaşmayı ön görüyor. Bu seçim sonuçları kanaatleri alt üst edebilir.

Medyaya yansıyan araştırma verilerine bakıldığında MHP'nin alacağı oy oranı Ak Parti dışındaki siyasi partilerin yerel geleceğini belirleyecek. Henüz daha 4,5 ay var seçimlere, ilk tahliller ve veriler yanıltıcı olabilirse de algı yapmadan objektif değerlendirilirse seçim çalışmalarına olumlu katkısı olabilir. Siyasilerin nasıl okudukları önemli.

CHP BURSA İL YÖNETİMİ DAĞILDI

Cumartesi CHP il yönetim kurulundan istifa edenler örgüte değil ama yöneticilerine kırgınlıkla neredeyse topluca istifa ettiler. İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un gazetelere yansıyan şu açıklamalarına bakılırsa ayrılıklar çok ciddi:

"Beraber çalışamayacağımız bir yapı oluştu. Siyasi görüşlerimizde bir farklılık yok, ama siyasi anlayışlarımızdaki farklılıklar bu sonucu doğurdu."

İstifa edenlerin sayısı bir iki kişi daha fazla olsaydı, ne olurdu?

60 kişilik yönetimin neredeyse üçte biri helalleşerek de olsa ayrılıyorsa teşkilat kendini sorgulamıyor mu?.. Yedeklerden yerine konulacaklarla yola devam etmek seçim üstü hiç mi sıkıntı doğurmayacaktır? İl Başkanı istifayı düşünmediğini belirttiğine göre, çalkantı durulmamış demektir. Neyse, bu parti içi siyasi çekişmelere çok fazla girmeyelim. Yarın bu istifa edenlerin hepsi bir yerlere aday olabilirler deyip kapatalım.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR'DE BEKLENMEDİK ADAY ADAYI...

AK Parti Bursa Milletvekilliğini noktaladıktan sonra siyaset ve özellikle göçmen derneklerinde faaliyetleri ile ismini sürekli gündemde tutmayı başaran Mustafa Öztürk, adaylığını sosyal medyada uzun sayılabilecek bir metinle duyurdu. Kendi ifadesi ile istişare sürecini tamamlayarak aday olduğunu açıkladı:

"Siyaset, bürokrasi ve sivil toplum tecrübemde emeği olan farklı kademelerdeki dava büyüklerimin bu konudaki cesaretlendirici teşviklerini de aldım."

 Dava bilinciyle liderinin kutlu yürüyüşünün etrafında kenetlenmek olarak gördüğü seçimlerde aday olmayı "Bursa kamuoyunun doğal desteği"ni alarak yola çıkmasında etkin olduğunu vurgulamış.

"AK Parti'nin yerelde bir takım oyununa ihtiyaç duyduğu ve bu takımın bir parçası olma kararı" ile yola çıktığını da ifade etmiş.

Hadi hayırlısı diyelim.

GÖKÇE KIZ....

Hoş geldin dünyamıza. Her doğum yeni bir dünyadır derler. Geldiğin dünya, seninle inşallah daha aydınlık ve müreffeh bir dünya olur. Kendi nesline mutlulukla müjdecisi olursun inşallah.

Yazı İşleri Müdürümüz Süleyman Turunç'un yeni doğan kızı "Gökçe", Hayat Gazetesi ailesinin yeni ferdi oldu.

Turunç ailesini, Hayat Gazetesi ailesi olarak tebrik eder mutluluklarının daim olmasını dilerim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.