Hava Durumu

Yeni Dünya Vakfı Yıldırım Erkek Öğrenci Yurdu açıldı

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2019 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 08:54

"İnsanın inşaa edildiği yerdir vakıflar"

Yeni Dünya Vakfı Bursa Şubesi'nin Yıldırım Erkek Öğrenci Yurdu açılışı dün yapılırken, şehrin doğu yakasında öğrencilere yönelik barınma ihtiyaçları açısından önemli bir boşluk giderilmiş oldu.

 Vakıflar, eliyle yürütülen öğrenci barınma merkezlerinin bu bölgede yeterince bulunmaması ciddi bir eksiklikti... Yıldırım bölgesi, bu açıdan yeterince desteklenmemiş olmasının acısını hep yaşadı.

Bu ilk adım coşkusu, tören anında "Kız Öğrenci Yurdu Vaadine" dönüşmesi ayrıca bölge adına sevindirici bir müjde olarak yorumlanabilir.

Tez zamanda gerçekleşmesi temennisiyle...

Yeni Dünya Vakfı Bursa Şube Başkanı Tahsin KARA'nın yaklaşık iki yıldır ciddi uğraşlar vererek; çok nezih ve günümüz yaşam koşullarını içinde barındıran güzel bir mekân haline getirdiği yurtta, yaklaşık 130 yüksek öğrenim öğrencisi kalacak.

Milli Emlak dan 49 yıllığına kullanım hakkı alınan binanın eski halini bilenlerin , "o metruk alanın" bu hale gelmesine aracı olanları tebrik etmeleri gerekir.

Binanın bundan önceki ilk hali, bulunduğu alan itibariyle çevre sakinlerine, huzursuz ve güvensiz bir görünüm veriyorken, bu hale dönüşmesi mahalle sakinlerini de mutlu etmiş gözüküyor.

Yeni Dünya Vakfı Bursa Şube Başkanı Tahsin Kara, açılış konuşmasında da özellikle bu konulara değinerek, binanın bu hale gelmesinde ciddi emekler veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye ve yurdun tefrişini sağlayan Sınav Eğitim Kurumları Başkanı İş Adamı Gıyasettin Bingölballı'ya özellikle teşekkür etti.

"VAKFIN AMACI İNSAN İNŞAA ETMEKTİR..."

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu'nun yanı sıra, Bursa siyasetinin önde gelenlerinin fazla ilgi gösterdiği açılışa, bürokrasi ve Teknik Üniversite Rektörü'de katılarak birer konuşma yaptılar.

 Genel Başkan Mahmut Göksu, vakıf şehri Bursa'nın odağında insan olan vakıflarla gençlerimizi geçmişten geleceğe inşaa edeceğini söyledi.

"İnsanı inşa etmeden yapılan tüm yatırımların anlamı olmaz. İnsanı inşa edersek yatırımların amacını gerçekleştirmiş oluruz. Vakfın odağı insandır. Amacımız insanların gönlüne girip, geçmişten geleceğe gençlerimizi hazırlamaktır."

YILDIRIM'A YÜKSEK ÖĞRENİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU SÖZÜ...

Vakıf ve belediye yöneticelerinin ortak vaadiyle Yıldırım'a Kız Öğrenci Yurdu için ilk görüşmelerinin tören anında yapılması ayrıca törenin önemine katkı sağlamış oldu. Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingölballı'da yine yapılacak kız öğrenci yurdunun "tefriş" sözünü verdi.

Açılıştan önce Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Gıyasettin Bingölballı'ya teşekkür plaketi verilmesinin yanı sıra davetlilerin genel yorumları Yıldırım'a katkıların artması temennilerine ben de yürekten katılıyorum.                                                                           

"GÖREVLERİN GEÇİCİ, HİZMETLERİN KALICI OLDUĞUNU YENİ YAŞAYAN BİRİYİM"

Törende kendisine hizmetlerinden dolayı, teşekkür plaketi verilen Edebali, yaptığı konuşma ile yeni yönetici olacaklara ve halen yönetici olanlara çok güzel bir ders verdi...

"Görevler geçici, kalıcı olan hizmetlerdir. Bunu şu an yeni yaşayan biri olarak söylüyorum" diyerek tekrar aday olmamasından dolayı yeni aday olanlara dikkat çekici öğütte bulunmuş oldu.

Ne diyelim, "çok vazgeçilmezler", hiç beklenmedik anda vazgeçilir olurlar. Siyasette, böyle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.