Hava Durumu

Turgay Erdem: 'Sağlık alanı diye lanse edilen FSM'deki alan zayi edilmemeli...'

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 07:30

Gazete olarak Nilüfer Belediye Başkanı'na nezaket ziyaretinde bulunduk. Nezaket, ziyareti adı üstünde; çay, kahve dilek ve temenniden ibarettir.

Biz de öyle yaptık, ama "gazeteci refleksi" dedi Yazı İşleri Müdürümüz Süleyman TURUNÇ; "Başkan yine de hizmetler nasıl gidiyor?" diye sözün arasında sorduğumuz soruya.

Doğal olarak nezaketle cevapladı. Keyifle çaylarımız içerken, Başkan da yapacaklarının önceliklerini sıraladı, bir bir...

Aslında, söyledikleri seçim vaatlerindekilerden farklı değildi. Bir çırpıda sıraladı her şeyi.

ARASTA NE OLACAK?

Başkan'ın öncelikleri arasında yıllardır devam eden "Arasta projesi" var tabi. Mustafa Bozbey'in iki dönem önce başlattığı ancak bir türlü hayata geçiremediği hemşeri dernekleri yerleşkesi Arasta, eğer gerçekleştirilebilirse sadece Nilüfer'in değil bütün Bursa'nın turizm alanı olur.

Bu yüzden Arasta'yı sadece Nilüfer Belediyesi'nin değil bütün Bursa'nın sahiplenmesi gereken bir proje olarak görmek gerekir kanaatindeyim. Maddi boyutu bir hayli yüksek bir proje. İçerik olarak sadece hemşericiliği hedefleyen bir projeden çok, Bursa'nın sosyokültürel yapısına fazlasıyla katkısı olacaktır. Bursa turizminin gözde yerlerinden birisi olacağından, bütün Bursa sahiplense iyi olur.

FSM'DEKİ SAĞLIK ALANI...

Aslında Nilüfer tarafındaki yerleşimin içerisinde kalan en önemli boş alan.

"Sağlık alanı" olarak lanse edildi, oysa Bursa'nın kent merkezinde kalan en önemli ve değerli alan, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki söz konusu alandır.

Başkan Turgay Erdem,  o alanın tek parça sağlık alanı yapılmasından yana değil.

"Parça parça da heba edilmemeli" savı desteklenmeli. Başkan'ın, bu önemli alanın zayi edilmemesi gerektiği fikri desteklenmelidir.

"Kentsel tasarım yarışması ile Bursa'ya değerli bir alan kazandırılabilir." isteği Mimar Başkan'dan güzel bir öneri. İnşallah gerçekleşir.

ADEM VURAL...

AK Parti'nin önemli bürokratlarındandı. AK Parti belediyeciliğinden yetişti. Önemli görevler üstlendi ancak CHP, onu başkan yardımcısı yaptı.

Mutlaka AK Parti belediyeciliğinin katkısı olmuştur bu göreve getirilmesinde. Bizim cenahta ve CHP cenahında çok tartışıldı bu göreve getirilmesi nedeniyle.

Geçmişte bulunduğu tüm görevlerden de tanıdığımız Adem Vural, Nilüfer Belediyesi için iyi bir tercih olmuştur.

Kendisi görev adamıdır. İş odaklıdır. Verilen görevi yeri getirmekte gösterdiği samimiyet ve içtenlik Adem Vural'ın artı özellikleridir.

Bursalı ve Bursalıları çok sever. İyi tanırım. Arnavut kökenli bir ailenin mensubu olması nedeniyle de Bursa'da çok bilinen iyi vasıfları olan biridir.

Milli Hakemlerimizdendir ve Bursa'da spor çevresine de ciddi katkıları vardır. Başarılı olması en büyük temennimdir.

HAYRETTİN ÇAKMAK VE YAZARLIK...

Mili Selamet, Refah ve AK Parti çevreleri Hayrettin Çakmak ismini iyi bilirler.

 Ben de "iyi bilirim". Gençlik siyasi mücadelemizin ortaklarındandır.

Bursa basınının en eski ve en tutarlı yayın organı olan, Milli Selamet Partililerin 80 öncesi çıkardığı ve 80 sonrası da Refah Partisi çevresinin devam ettirdiği Bursa Marmara Gazetesi (Şimdi artık çıkmıyor 90'lı yıllarda kapandı)'nde ilk yazılarını bendeniz yayınlamıştım. O tarihlerde Bursa Marmara'nın Yazı İşleri Müdürü idim, eski dostuz. Dava arkadaşıyız yani.

Bursa siyasetinin en renkli simasıdır.

Bekârlık arkadaşıyız."Dayı" demekten zevk alırım.

Birlikte yazarlık yapma isteğim vardı. Kısmet Bursa Hâkimiyet'e imiş.

Biz "dava"mızın müdavimiyiz. Aynı yolun yolcularıyız.

Kim bilir belki bir gün bir yerde yeniden buluşuruz!

"Muhalefeti değiştirir mi" bilemem ama biz hiçbir zaman değişmeyiz!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.