Hava Durumu

Turgay Erdem projelerini tanıttı... "Gönlünüz isterse görürsünüz..."

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 07:30

İlçeler sırayla projelerini tanıtmaya devam ediyorlar. Bizim işimiz zor. Yetiştirmeye çalışmak gibi bir derdimiz var.

Herkesi okuyucumuzla buluşturmaya çalışıyoruz. Geçen akşam AK Parti Nilüfer Adayı Necati Şahin'in tanıtımı gece geç saate kaldı. Teşkilatın ilgi ve alakasını arkasına alan Şahin, projelerini tanıtırken, teşkilat moraliyle, coşkuluydu.

Basının ilgisi çok fazlaydı, "CHP için Nilüfer'de bir tehlike var mı?" ilgisi olarak yorumlayan partili haklı mı, sandık gösterecek.

TURGAY ERDEM: 'YENİ NESİL BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ'

Dün sabah Turgay Erdem kahvaltılı proje tanıtımında doğal olarak uzun yıllar Mustafa Bozbey'le beraber Nilüfer'de yaptıklarını anlattı. Yapamadıklarını, yapacaklarının sözünü verdi.

İlçe olarak alt yapı eksikliğinin yaşanmadığı bir yer olması nedeniyle daha çok sosyal hayata yönelik ağırlıktaydı projeler.

Kültürevleri, kod atölyeleri, ekolojik yaşam evleri, ekolojik alanlar, parklar, bahçeler. Sosyal yaşama ilişkin ne varsa her şey projelendirilmiş.

Dikkat çeken başlıkları altında en önemlisi "kadın dostu" projeler oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik projeler dikkat çekiciydi.

"Sahip olduğun şeyin kültürünü taşımakta"" fikriyle, halkın sosyal refah düzeyine yönelik bu çalışmaların, Nilüfer için ayrıcalığı var. Dünkü sunumda, "hizmeti halkla beraber planlayacağız" anlatımlar ön plana çıkarken, "bu hedeflere ulaşabilmek için daha çok işimiz var "" vurgusuyla halka karşılık bulmak hedeflerini algıladım.

"GÖNLÜNÜZ İSTERSE GÖRÜRSÜNÜZ... "

Turgay Erdem'in sunumunun ardından Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey'i konuşma yapması için davet ederek, beraberce sahnede kalmaları, doğrusu çok dikkatimi çekti.

Bozbey, "kafasıyla sen sahneyi bana terk et" emri vermedi.

Birlikte, ele ele iki medeni insanın nezaketiyle birbirlerini dinlediler.

Başıyla "çekil sahneden" işareti almayan Turgay Erdem, Bozbey'in konuşmasının bitirmesini sahnede sonuna kadar izledi. Niye yazıyorum, tekrar tekrar; "valla birilerini eğitirmiyim" diye. Tekrarlar bu yüzdendir, yaşı gençleri eğitmek kolay değil. Yaşlı beyin daha zor eğitiliyor. Genç olsaydı eğitmek istediğim, çok kolay bir kere söyler geçerdim.

BOZBEY, TURGAY ERDEM'E GÜVENİYOR...

Mustafa Bozbey, konuşmasını kısa keserek, salonda bulunanların hepsi teşkilat mensupları, ben bunlara yeniden kendimi niye anlatayım, edasıyla, Turgay Erdem'in neler yapacağını çok dikkatli ve özenle dinledi.

Bozbey konuşmasında "projesi yok" diyenlere ; " gönül istemeyince göz görmezmiş" deyişiyle cevap verdi. Projelerini sayma ihtiyacı duymadı.

Arasta'yı en kısa sürede bitireceğim, sözü seçilirse ile doğru orantılı tabi...

Turgay Erdem, sunumunu "ben mimarım, mimarinin öznesi insandır" diyerek kenti ortak akılla nasıl yöneteceğinin vurgusuyla tamamladı.

Dünkü sunumun en güzel tarafı ise, sunumu izlemeye gelen herkese zeytin fidanı hediye edilmesiydi.

KARADENİZLİLERİN GURURU "KARADENİZSİYAD" YENİ BİNASINDA...

Karadenizlilerin iş dünyasında, özellikle AK Parti iktidarı sonrası çok fazla etkin olmaları daha kapsamlı, daha güçlü kuruluşlar oluşturmalarını beraberinde getirdi.

Bursa'da da oldukça etkin olan Karadenizli iş adamları bir araya gelerek geçen yıl Türkiye'de bir ilk olan Karadenizsiyad'ı kurmuşlardır.

 Kardenizsiyad'ın Kurucu Başkanı Süleyman UZun;

"Bir yıldır Dikkaldırım'da üyelerimizi bir dairede ağırlıyorduk, şimdi burada yeni binamızda üyelerimizi daha rahat ve nezih bir ortamda ağırlayacağız." diyerek müstakil üç katlı binayı tanıtırken haklı bir günü yaşıyordu.

Açılışa iş ve siyaset dünyasının önde gelenleri katılım sağlarken, Karadenizlilerin Bursa ticari hayatındaki etkilerini de görmüş olduk.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, siyasetçilerden CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, AK Parti Buras Milletvekili Ahmet Kılıç katılım sağladılar. Burkay, kısa bir konuşmayla Karadenizlilerin Bursa ekonomisine verdikleri katkıları dile getirdi, kendilerine teşekkür etti.


Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.