Hava Durumu

Solcularda koltuk kavgası kızıştı... Ya İYİ Parti!

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2019 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 06:30

                Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Türk siyasi hayatına getirdiği en önemli değişimlerin başında, iki partili seçimlerin yaşanacak olmasıdır. Statükocu solcular bu sisteme daha uzun süre alışamayacaklar gibi duruyor.

                Bilindiği gibi, MHP'nin öncülük ettiği ittifak; ulusal birlik-bütünlük, güç birliğinden öte ciddi bir "ulusal bütünlük" olgusu ışığı altında iktidar ve muhalefet ittifakının oluşmasını da beraberinde getirdi.

Cumhur İttifakı'nın karşısında giderek eriyen muhalefet "her şeye rağmen" bir araya gelerek biraz da zorlamayla "millet ittifakı" oluşumunda karar kıldı.

Millet İttifakı, yerel seçimlere yaklaştığımız şu günlerde, aday belirlemeler başlayınca, neredeyse "koltuk" savaşlarını yaşar oldu.

Orhangazi, Mustafakemalpaşa, Karacabey CHP teşkilatlarında ciddi sıkıntılar var. Diğer ilçeler duyurmamaya çalışıyor ama içten içe çekişmelere tanıklık ediyoruz.

Önce yerellerde başlayan "anti demokratik yöntemlerle aday belirleme" kriterlerine tepkiler, partilerin genel merkezlerine taşındı. CHP özellikle büyük illerde koltuk savaşları ile kaos yaşıyor. İzmir'in neredeyse bütün CHP örgütü ayaklanmış durumda. İstanbul, bir baktık ki daha büyük çatışmaya sahne olmuş. İl Başkanı Kaftancıoğlu, genel merkezin despotizmine dayanamadığını dile getirerek, aday belirlemede il teşkilatının onayının alınmadığını öne sürerek istifa etti. Etti etmesine de, aradan bir gün geçmeden, istifayı "kerhen" de olsa geri aldı. Duruldu mu ittifakın bulanık suyu; hayır... Bu kez, Millet İttifakı'nın İYİ Parti ayağında, neredeyse tüm teşkilatlarda isyan çıktı. Bursa teşkilatları tam bir karmaşa içinde iken, bir baktık milletvekili istifalarına kadar uzanan bir başka boyutta sorun yumağı. Tüm ege teşkilatlarında HDP isyanı baş göstermiş.

HDP, BÜYÜK İLLERDE MİLLET İTTİFAKI ADAYLARINI DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti'de kıyamette de bundan sonra başladı.

MHP'den ayrılıp, milliyetçi cephe oluşturmayı hedefleyen İYİ Partililer,"HDP ile aynı çizgi" bunalımı yaşar oldular.

İYİ Parti'de, yerelde yaşanan aday belirleme çatışmaları önce GEMLİK'te, İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı'nın başkan adayı olarak ismi açıklandı, CHP karşı çıktı ve gelinen noktada ilçe başkanı partisinden istifa edip Saadet Partisi Adayı oldu.

Osmangazi için Bal-Göç Başkanlığından istifa eden Emin Balkan, uzun bir süredir İYİ Parti'nin Millet İttifakı aday olarak Osmangazi Başkan Adayı olarak lanse edildi.

Haftalardır, bir türlü açıklanamayan adaylar açıklandı. Osmangazi'de Millet İttifakı'ndan İYİ Parti adına beklenen isimler yerine CHP'den isimler açıklandı.

Emin Balkan Hoca, şimdi bakalım ne yapacak? Oturduğu koltuktan da oldu.

2011 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE CHP'NİN TWEET'LERİ...

Her ortamda milletin artık tartışmasız değerlerini, millet ayrı tutmaya çalışan CHP, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu imzasıyla öyle bir tweet atmıştı ki, aslında tüm CHP'lilerin ayaklanması gerekirken, o zaman ki ortam gereği sessiz kalmışlardı.

O seçimlerde HDP ile ortaklık kuran CHP,  kürt oylarını alabilmek için Altı Ok'un bir okuna son verme çağrısında bulunan Sezgin Tanrıkulu'na, bildiğim kadarıyla herhangi bir YAPTIRIM UYGULAMAMIŞTI.

 Yeniden HDP ile büyük şehirlerde ortaklık kuran CHP'nin bu seçimlerde nasıl tavır takınacağı ve bu tavrı İYİ Partililere nasıl kabul ettirir? Bilinmez...

Öyle ya; CHP, HDP'lilerin oyunu alabilmek için "kardeş halkların özgürce yaşadığı bir Türkiye" tweetine yine başvurursa Milliyetçi Cephe iddiasında olan İYİ Partililerle ortaklık tam seçim ortamında bozulmaz mı?

Biraz zor bozulur... Koltuk savaşları şuan kazanılmış görünüyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.