Hava Durumu

Siyaset panayırı

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 08:14

AK Parti dün bütün Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek elektronik ortamda temayül yoklaması yaptı. Parti teşkilatlarının ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları Merinos Kültür Merkezi'nde tam bir siyaset arenası halinde geçti.

Kimi siyasiler, özelikle uzak ilçe belediye başkanları, teşkilatlarını otobüslerle Merinos'a getirirken ortaya çok samimi görüntüler çıktı. Teşkilatlar birbirlerini karşılayarak çok hoş görüntüler sergilediler. Özellikle aday adaylarının kendi tanıtımları için tüm girişlerde broşür dağıttırmaları oy kullanmaya gelen partilileri gülümsetti. Eski başkanlar, geçmiş dönem milletvekilleri,  halen başkanlık görevlerini yürütenler, delegeler ayaküstü şakalaşmalar temayülün güzelliklerindendi.

Renkli görüntülerin başında, aday adaylarının mümkün olduğunca herkesin elini sıkarak hal, hatır sormalar saatlerce ayakta kalmalarını gerektirdi.  Kiminde bel ağrısı, kiminde bilek ağrısı, kiminde de kafa tokuşturma ağrılarından şikayetler oldu... Bir esnaf ağabeyimiz de başkan seçmeye gelmiş; "Bu kalabalık bugün üç başkan seçecek, Büyükşehir-Osmangazi ve Yıldırım."  Doğal olarak diğer başkanları merak ettik ama ser verdi sır vermedi.

Ladin fidanı dağıtımı çok anlamlı bir uygulamaydı, simitçisi meczubu her biri ayrı bir renkti. Partililerin özellikle aday adaylarının tam bir şıklık yarışında olmalarına rağmen genç aday adayları spor ama şık giyinmişlerdi. Geçmiş dönem milletvekilleri genelde yalnız geldiler temayüle. Gördüklerimiz arasında en resmi giyineni kurucu il başkanı Şevket ORHAN'ı ayrı tutarsak en renkli sima kuşku yok Zafer HIDIROĞLU idi. 

"kirli sakal, kasket, fular gençlik kombini" görüntüsüne yorumumuz adaylık düşünmüyorsun olunca her zamanki hazır cevaplılığı ile "ben tepeden inme gelirim" esprisi oldu.

Temayülü "Genel Merkez'in kafasındaki adaylar hakkında, teşkilat ne düşünüyor yoklaması" olarak görenler de vardı, adaylık için bu temayülden ümitli olanlar da.

Adaylar için temayülden ne sonuç çıkarsa çıksın kurumsal bir uygulama olması nedeniyle umarız teşkilatın tercihleri Genel Merkez için yeterince aydınlatıcı olur. Demokratik sonuçlar doğurması bütün aday adaylarının ortak temennisi oldu.

Siyasi kurum ve kuruluşların geleneklerinde temayülün demokratik uygulama olarak kurumsallaşması gereğini önemini vurgulamak isterim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.