Hava Durumu

Seçim sath-ı mahalli...

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2019 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 07:04

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimleri forse eden faaliyetleri olmasa, son yıllarda yaşadığımız en sönük seçim dönemi...

Son yıllarda neredeyse her yıla bir seçim sığdırdık. Seçim dönemlerindeki "etkinlikleri" halkımız topyekun adrenalin yüklemesi ile yaşardı. Ulus olarak seçim atmosferlerini seviyoruz. Demokrasiyi seviyoruz, her şeye rağmen... Seçim heyecan veriyor. Çok fazla sahipleniyoruz mensubu olduğumuz siyasi parti faaliyetlerini. Böyle olunca da siyaset yapanlarımız, parti adaylarımız da seçmenin bu duyarlılığına kayıtsız kalmaz renkli etkinlikler yaparlardı.

Oysa bu yerel seçimler özellikle "ana muhalefetin kendi içinde yaşadığı siyasi çekişmeler" nedeniyle olsa alışmadığımız kadar "pasif" geçiyor.

Siyaset, kendi içinde yaşadığı; bir nevi çatışmayı, seçmenine yansıtmış gibi görünüyor. Oysa seçim dediğin partilerin seçmenin avucunun içinde tutmak için bir fırsat değil midir?

Ak Parti her ne kadar sahada daha aktif görünüyorsa da, yine de eski havasında değil gibi. Adaylık süreçlerinde yaşanan sıkıntılar iktidar olmanın verdiği güçle daha derli toplu atlatmasına rağmen sahada henüz tam bir seçim heyecanı hâkim görünmüyor.

"CHP, KENDİ İÇ ÇEKİŞMELERİ NEDENİYLE HENÜZ DAHA SEÇİMLERE ADAPTE OLAMADI"

Muhalefet, gerek seçimlerde, gerekse de sair zamanlarda demokrasinin ana lokomotifidir. Oysa CHP, bu seçim döneminde kendi iç çekişmesini bütün teşkilatlarında had safhada yaşadı. Tüm teşkilatları sıkıntılı. Oy oranı olarak özellikle sahil kesiminde nispeten daha fazla seçmen sahip görünmesine rağmen, teşkilatlara kaynıyor. İstifa eden edene. Hem de ne istifa... teşkilat teşkilat. Seçimlere az bir zaman kala olması bile CHP'nin bu yörelerde seçime henüz başlayamadı.

Bursa geneline baktığımızda da görünen o ki; Büyükşehir ve kısmen de Osmangazi seçim heyecanını yaşıyor gibi... Muhalefet seçimlerin dinamosudur. Muhalefet seçimleri forvet eder. Ancak,  ana muhalefet CHP, iç çekişmelere bir son veremediğinden yerelde de seçimi forvet edecek ortam oluşmadı.

CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, Nilüfer'de 20  yıllık başkanlık birikimini sahaya kısmen yansıtıyor gözüküyor. Siyasi birikimini partisinin üzerinde bir konumda görünüyor, yerelde CHP'nin üstünde oluşturmuş gibi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim çalışmalarına ayırdığı zaman ve kattığı değere bakarsak, Ak Parti için  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la beraber seçim aktivitesinin en fazla yaşandığı yerler.

Büyükşehir ve Osmangazi'de muhalefet adaylarının aktivitesi iktidar partisinde de diğer yerlere nazaran daha hareketlilik sağlamış görünüyor.

Osmangazi'de Mustafa Dündar'ın seçim aktivitesi,  CHP'nin adayı Erkan Aydın'ın popülaritesi Osmangazi'de seçim yarışını renklendirdi.

Seçimlere şunun şurasında ne ki?

---------------------------------------------------------------------------

HASTA DOSTU ALTINOLUK ECZANESİ

Geçtiğimiz hafta Başaran Mahallesi'nde hizmete giren Altınoluk Eczanesi'nin açılışını gerçekleştirdik.

Pres-İş Soba Sanayi'nin kurucusu Fahri Esmer dostumuzun Eczacı kızı Sevde Sena Esmer'in işletmesini üstlendiği eczanenin açılış programının konukları arasında "eskimeyen dostlar" gurubu olarak Bursa'nın belli kesimi tarafından önemsenen, benim de çok değer verdiğim bir çok dostumla bir arada olmaktan mutlu oldum.

Muhsin Okur hocamın sunuculuğunu yaptığı açılışta, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi eski Müdürü Mustafa Kütahyalıoğlu ile beraber katılımcılara kısa bir selamlama konuşması yapma mutluluğunu yaşadım.

Başaran Sağlık Ocağı, Aile Hekimliği Merkezi bitişiğinde açılan Altınoluk Eczanesi'nde "hasta dostu hizmetlerin verilmesi dilek temennileriyle "" açılışı gerçekleştirdik. Eski bir sağlıkçı olarak Eczacı Sena Hanıma "eczacılıkla ilgili deneyimlerimizden" faydalanma dileklerimi ilettim.

  

  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.