Hava Durumu

Şampiyon takımdan kümeye oynayan takıma!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 06:50

Bursaspor son birkaç sezondur iyi gitmiyordu. Şampiyon olduğu sezonun ardından İstanbul'un efendilerinin gazabına uğradı sanki!

Bir türlü toparlayamadı. Bu sezona kadar hep ortalarda idare ederken aklı başında, futboldan anlayan kim varsa herkes, gelecek sezonların Bursaspor adına hiç de iyi geçmeyeceğini söylüyordu. Ancak, kimse dinlemedi.

Bursaspor, o şaşalı döneminin ardından çok kısa sürede erimeye başlamıştı. Her sezon bir önceki sezonu aratır görünümü bu sezonu doğurdu.

Bursaspor, Türkiye'de Futbol Sektörünün önde gelen lokomotifi görünümünden uzaklaşmasındaki en önemli etkenin başında "vizyonsuz" idarecilerin olmasının yanında, işini bilmeyen, ehliyetsiz insanlarla tüm birimlerinin yönetilmesidir.

Bursaspor, neredeyse Türk Futbolunun alt yapısının tek başına lokomotifi görünümündeydi.

Bu görüntüden uzaklaşmak için önce alt yapıların sayıları azaltıldı. Sanki gizli bir el Bursa'nın futbol hazinesinin içine "küf" sıkmaya çalıştı. Bursa'nın futbol öz kaynağı yok edildi.

Türk Futbolu ciddi krizlerle döneminde birisini daha yaşarken, alt yapılarının sağlamlığı nedeniyle Bursaspor'un bu dönemi zorlanmadan atlatacağını söylemek için kâhin olamaya gerek yoktu. Alt yapısından ciddi kaynakları en az 15 yıl Bursaspor rahatlıkla kullanır ve çok büyük paralar harcamadan ligi orta sıralarda devam ettirirdi.

Oysa üç-beş yıl gibi kısa sürede elde olunan altyapı hazinesi tamamen bitirildi...

Ve gelinen noktada dışarıya mecbur bırakılınca yetersiz olan maddi imkânlar Bursaspor'u bugünlere getirmiş oldu.

Alt yapı hazinemiz, üzgünüm gidip görün... Bakın, malzeme bile bulamıyorlar. Çocuklar, yeteneklerini geliştirecek ortamlardan uzak, 70'li yılların yokluğu içindeki gençler gibi, yokluğun girdabında helak oluyorlar.

Biraz el atılsaydı, kendi alt yapısı Bursaspor'u ligin en rahat takımım yapabilirdi. Bursa bir Futbol kentidir.

Samet Aybaba, kanaatimce Bursa'ya en büyük kötülüğü yapmıştır. Bursaspor'un zaten kısıtlı olan kadrosuna bir sistem oluşturmamakla takımın takım olmasını engellemiştir. Kadro güçlü olmasa bile bir sistem takımı olsaydık, yine olurdu. Kaçtı tren. Samet Aybaba, gençlere önem veren olarak gözükür, oysa kendisine hizmet etmeyen hiçbir genci oynatmaz. Bir sistem adamı değildir.

Bursaspor'da Bursa'nın bir markasıdır.

Üç-Beş yıl öncecisinin, alt yapısının ahengi yakalanabilir. Önemsenirse, çok para harcamadan yeniden Recailer, Sedatlar, Sinanlar, Erseller, Talipler ve daha ismini sayamayacağımız onlarca genç çıkar alt yapıdan.

Yeter ki, işin başına Bursa'nın yetiştirdiği ehil, yeterli idarecileri getirin.

Yoksa bir alt küme, Süper Ligden daha zor bir ortam. Kontrolsüzlük diz boyu.

 Düşersek orada tutunmamız bile çok zor olabilir!

GELELİM İNCE HESAPLARA!

40 puanı olan takımları ayrı tutarsak puan sıralamasında 10'uncu sıradan itibaren her takım düşmemek uğruna bizim rakibimiz!

Ligde kalan son üç maçımıza bakarsak, üçünü de almalıyız!

Üçün birini dahi alamazsak biz düştük.

Onuncu sıradaki takım Kasımpaşa; Kayseri ve Beşiktaş'a gidiyor. Konya ile kendi sahasında oynayacak. Bu üç maçtan 3 puan çıkarır. Eder 41. Kurtuldu.

Sivasspor, 11.sırada ve puanı 37. Göztepe ve Ankaragücü deplasmanlarına gidiyor. Son hafta Galatasaray'la evinde oynuyor. Üstteki takımlar içinde işi en zor olan kanaatimce Sivas. Üç maçından en fazla bir puan alacağı kanaatindeyim. Eder 38.

Fener'in maçları en kolay olanı. Puanı; 37. Kalan maçlarının her birinden bir puan alsa eder 40.

Kayseri; 44 eder puanını. Ankaragücü; 40 eder. Göztepe 39'da kalır. Erzurum, 33'de.

Bursa; 38 veya 39'a çıkarsa averajla ligde kalır.

İnce hesapların, sonucu acı gözüküyor. Düşme hattındaki takımların bir biriyle oynayacakları maçların önemi fazla olsa da bizim için çıkmayan candan ümit kesilmez pozisyonundayız.

İnşallah hayırlı sonuçlar olur.

Yoksa Bursa, piyasadaki son markasının da kaybedecektir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.