Hava Durumu

Refik Yılmaz'dan "itibar suikastı" davası...

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 07:00

Refik Yılmaz, 31 Mart seçimleri öncesi Gemlik Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, AK Parti tarafından tekrar aday gösterilmemişti.

Hatta AK Parti 'nin Gemlik'te seçimi kaybedilmesinin asıl nedeninin Refik Yılmaz'ı tekrar aday göstermemesi partililer tarafından sık sık, her ortamda, eleştirilere neden olmuştu.

Seçimi kaybedilmesinin yankıları devam ederken yeni seçilen Başkan M. Uğur Sertasalan'ın Gemlik Belediyesinin borçlarıyla ilgili uygulaması ilçede kamuoyunun meşgul etmişti.

Refik YILMAZ, o tarihten bu yana yaklaşık 4 aydır hukuki mücadele vererek, " Gemlik'lilerin yeni başkanın uygulamasının hesabının soracağı" inancıyla Sertaslan'ı "yalancılıkla" suçlama iddiasının mahkemeye taşıdı.

Daha önceleri yaptığı açıklamalarda Başkan Sertaslan'ı Gemliklilere yalan söylediğini, borçların neler olduğunun belgelerini isteyen Refik Yılmaz, isteğine karşılık bulamayanınca konuyu mahkemeye taşıdı.

GEMLKİK'TE NELER OLDU?

Hatırlarsanız 31 Mart seçimlerinden sonra Gemlik Belediye Başkanı seçilen CHP'li M. Uğur Sertaslan, başkanlık makamına oturur oturmaz, Belediye'nin borçlarını içeren bir afiş asmıştı kent meydanlarından birisine.

Ne olduysa bundan sonar olmuş, ilçe halkının baskısı ve siyasilerin tavrı nedeniyle o afiş, Başkan Sertaslan tarafından indirilmek zorunda kalmış, ardından Başkan; "Yalancılık" suçlamalarına muhatap olmuştu.

Afiş içeriğinde Gemlik Belediyesi'nin yatırımları karşılığı olmayan kalemlerin borç hanesinde gösterildiğini ve hatta gerçekte 15 milyon TL olan borcun neredeyse on kat fazla gösterilerek; 101,3 milyon TL gibi afaki olduğu iddia edilen rakamlarla afişe edilmişti.

"İTİBAR SUİKASTI..."

Geçen Dönem Belediye Başkanı Refik Yılmaz, önce Belediye Başkanlığına bir dilekçe ile müracaat etmiş; "itibar suikastı" olarak, yorumladığı "yalan belediye borçları"nın gerçeğini istedi.

Ancak, Belediye "kamu bilgilerinin mahremeyiti"ni  ileri sürerek dilekçeye cevap vermedi.

Refik Yılmaz'da  geçen hafta "itibarsızlaştırma" davası açmak zorunda kaldı.

 Refik YILMAZ; dava dilekçesinde "4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 12. Maddesi  "bilgi edinme başvurularının değerlendirilerek başvurunun sahiplerine cevap verilmesi başvurunun yapıldığı kurum veya kuruluşa ait bir yükümlülüktür"  dedi.

"HALKINI KANDIRAN CHP' Lİ BAŞKAN MAHKEMEDE HESAP VERECEK."

 Refik YILMAZ,  ile yaptığım görüşmede; "hani belediyenin borcu 101 milyon idi?

Borcun belgelerini isteyince vergi mahremiyeti bahanesine sarılıp çamura yatmaya çalışıyor...

uydurulan borcun belgelerini vermeyen/veremeyen Uğur Sertaslan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk... Gerekirse Mali Bilir Kişi ile Belediye'nin borçları incelensin.

Yalan söyleyenden başkan olmaz..." açıklamalarında bulunurken, 2011'de CHP'den aldığı Belediye Başkanlığı'ndan nasıl "enkaz" devraldığının da anlattı.

"Gemlik Belediyesinin borcu 101 milyon değil 15 milyondur. Aksini iddia ediyorsunuz. Bilgi ve belgeler sizde. 101 milyon olduğunu buyurun resmî fatura ve belgelerle ispatlayın.  Kim ne kadar alacaklıymış tek tek yazın, basına verin, siyasi partilere dağıtın, web'de yayınlayın herkes görsün.

Ama belgelerle yapın!"   diyen Refik Yılmaz, iddialarında şunlara da yer verdi:

" İspatlayamazsanız yalancı konumuna düşeceksiniz. Belediye Başkanının diğer adı "Şehremini" dir Şehremini sıfatını taşımak için belgeli konuşmak lazım Aksi halde yalancıdan Belediye Başkanı olmaz. İddialarınızı ispatlamazsanız İSTİFA ETMENİZ GEREKİR. Anlaşıldı ki sizin hizmet yapma derdiniz yok. Beş yıl sonrası için şimdiden kendinize mazeret uyduruyorsunuz."

 Refik Yılmaz, CHP'den 2011'de nasıl bir belediye aldığını da şöyle anlattı:

"Biz de 2011 de CHP den devraldığımızda kasada sadece 42.000 TL para var idi, borç ise 6 trilyonu geçmişti. İcralık bir Belediye idi. Hiçbir zaman mazerete sığınmadık kısa sürede toparlayıp hizmet yaptık."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.