Hava Durumu

Osmangazi Meydanı'na görkemli tanıtım... "Dündar'ın ustalık dönemi muhteşem olacak "

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2019 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2019 07:04

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Bursa'nın merkezine modern bir görüntü verecek olan Osmangazi Meydanı tanıtımı, adına yakışır bir görüşme oldu...

Şehirleri şehir yapan, en önemli tanıtım merkezleri mutlaka meydanlarıdır. Kentlerin akılda kalıcılığının teminatıdır meydanlar.

Bursa ilkinde bu fırsatı iyi değerlendiremedi.

"Bursa Kent Meydanı", maalesef Bursa'yı "meydanlı" şehir yapamadı.

"Osmangazi Meydanı" Bursa'nın bu alandaki ihtiyacını karşılar. Halen kullanılmakta olan Kent Meydanı ile yakın bir alana kurulacak Osmangazi Meydanı, kente yeni bir hava katacaktır mutlaka.

Bir Bursalı olarak, dünyanın çok büyük meydanları ile mukayese edilecek bir meydan isterim. Ancak, gelinen noktada çok mümkün görünmüyor. Tabi ki, Bir Kızıl Meydan beklemek hayal olur... Pekin Tiananmen Meydanı gibi bir meydan da şu aşamada çok büyük meblağlarla ve çok ciddi alanlar gerektirecek meydanlardandır. Ama bir Roma Navona Meydanı veya Toronto Dundas Meydanı pek tabi ki mümkün idi.

"BURSA'NIN SİMGESİ" BİR MEYDAN İSTİYORUM...

Beklentim, Bursa'ya simge olan, marka bir meydan olsun... Elit, nezih ve Bursa'yı temsil eden bir yapıda olsun.

Ümitliyim, çok büyük bir alandan oluşmayacaktır belki ama bir simge olacaktır. Bursalı olarak, gerek görünümü, gerek işlevselliği ve yaşamsal fonksiyonu ile bir meydanı yaşayacaktım...

DÜNDAR: "NASIL YAPACAKSINIZ DİYENLERE, NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERDİK"

Mercure Otel Yeşim Salonu'nda çok geniş katılımla gerçekleştirilen Osmangazi Meydan Tanıtım Toplantısı'na ilgi çok fazla idi.

Bursa vekillerinin neredeyse tamamının orada olması Dündar'a iyi bir moral oldu.  

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın konuşmasına başlamadan masaları tek tek dolaşarak herkesin elini sıkıp hoş geldiniz demesi ise yoğunluğa rağmen dikkat çekiciydi.

Konuşmasında ise meydan için karşılaştığı zorlukları anlatırken;

"Bursa'nın ihtiyacı olan, gerçek meydan için vizyonumuz da, sabrımız da ve tüm bu çalışmalara yetecek planlı ve güçlü bir bütçemiz de vardı" diyerek güçlükleri nasıl yendiklerinin anlatımını yaparken gururlu ve duygusaldı.

Osmangazi Meydanı için  bina yıkıp, 22 bin tane 518 metrekare alan kamulaştırırken, alanın neredeyse tamamına yakınının işyeri olması mutlaka çok büyük zorluklar yaşatmıştır.

Her şey bir yana, Osmangazi Meydanı kullanıma başlandığında, Kent Meydanı ile Merinos Parkı'nı birbirine bağlayan bir alan olacaktır.

Bu açıdan bakıldığında, Bursa santral garaj bölgesi parklar, yeşil alanlar ve meydanlar olarak bir bütünlük kazanmış olacaktır.

------------------------------ kutu------------------

BELEDİYECİLİK DUAYENİ SEMİH VARDARBAŞI

OSMANGAZİ BELEDİYE MECLİS ADAYI...

Bursa'nın tanınmış simalarından Semih Vardarbaşı'nın, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi 9 sıra adayı olarak AK Parti'den aday olması, Bursa belediyeciliğini bilen biri olarak büyük şans.

Semih Vardarbaşı, Bursa belediyeciliğinde uzun yıllar en üst mekanlarda görev yapmış olması nedeniyle Osmangazi'den aday olmasına rağmen tüm Bursa açısından büyük kazanç olmuştur kanaatindeyim.

Bursa belediyecileri arasında çok eski yıllardan beri tanıdığım Semih Vardarbaşı, bilgi,  beceri, liyakat açısından çok üst düzey gerçek bir bürokrat ve belediyecidir.

1971 yılında harita mühendisi olarak girdiği Bursa Belediyesindeki görevinde Planlama Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü görevlerinin yanında, 1981-1989 yılları arasında da Teknik Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Semih Vardarbaşı'nın çalıştığı Bursa'nın eski başkanlarından edindiği deneyim ve tecrübeleri bugünkü başkanlara aktaracak olması, belediyecilik olarak mutlaka çok katkı sağlayacaktır.

Kemal Bengü, İsmet Tavgaç, Mustafa Eroğlu ve Ekrem Barışık dönemlerinde çok üst görevlerde bulunmuş olması, deneyim ve tecrübesi ile yeniden Bursa ve Bursa belediyeciliğinde önemli hizmetlere dokunacaktır. Başarılı olması dileğiyle.






 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.