Hava Durumu

Osmangazi'de ne olur?

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2018 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 07:14

Tüm kamuoyu araştırmalarına bakılırsa AK Parti için, sonucu en tahmin edilebilecek ilçe Osmangazi.

Son seçimde dahil geriye doğru bakılırsa, 2002'den bu yana AK Parti'nin aldığı oylar göz önüne alındığında Osmangazi, Bursa'nın lokomotifi görünümündedir. Aday adaylığı başvurularının yanında teşkilatlarda aktif görevi bulunanların ilgisinin altındaki gerçeğin kaynağı da budur. Bakıldığında kesin kazanılır etkisiyle adaylık düşünenlerin sayıları kulislerde çok fazla. Resmiyete nasıl yansır, göreceğiz...

Dün akşama kadar Genel Merkez'de isimleri masada olanlara bakılırsa, Ankara'nın tercihi ne yönde olur; var olan adaylar mı? Yoksa, bir takım dengeler gözetilerek, atamamı yapılır?.. Bekleyip göreceğiz.

Masadaki muhtemel isimler; Hasan KILIÇ, Gülten KAPICIOĞLU, Tahsin KARA, Sedat YALÇIN, Ali YILMAZ. İl teşkilatı kadın aday istese de kamuoyunda bunun bir algı oluşturmak mı yoksa gerçek mi olduğunu göreceğiz.

Tabi, hiç tartışılmayacak en güçlü aday, halen Osmangazi Belediye Başkanı olan; Mustafa DÜNDAR. Masaya gelen isimler arasında Mustafa DÜNDAR'ı ayrı tutarsak, kuşkusuz gündeme gelecek en önemli isimlerin başında, Genel Merkez'e yakınlığı ile bilinen başka bir aday olabilir.

Ancak, Genel Merkez daha genç ve dinamik bir aday isteyebilir, atamayla başka bir takdir kullanabilir mi?... Kullanır... Daha önce yaşadık. Hiç de yadırganmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kriterlerine bakıldığında başka bir atama daha kuvvetli olasılık. Önümüzdeki hafta sonunu bekleyeceğiz...

Genel Merkezin tercihi kim olursa olsun, Osmangazi adayı ipi göğüslemesi beklenen sonuçtur.

               İÇİM ACIDI....

Suriyeli mülteci Kızı, arkasından bir İngiliz kız "itekleyerek" önündeki İngiliz kızın üzerine düşmesini sağlıyor. Üzerine aniden düşen Suriyeli kızın kendisine saldırdığını ileri süren İngiliz kız, Suriyeli mülteci kızı başlıyor tartaklamaya. Ve yere yatırıp çimlerin üstünde çiğnemeye başlıyor.

 Bu anlattıklarım bir film sahnesinin tahlili değildir, İngiltere'de bir okulda yaşanan, gerçek bir olay. Sosyal medyada bir paylaşım. Herkes görebilir.

 Bu vicdansızca davranış tek değil. Daha birçok bu türden görüntüler var.

 Tıpkı Yahudi İsraillilerin; Filistinlilere, Filistin topraklarında yaptıklarının yüzlercesi gibi...

  Rahatlatan şey; İngiliz Polisi olay hakkında hemen inceleme başlatmış.

  Asıl içimi sızlatan şey ise; bu insanlık vahşetini, Filistin Topraklarında, İsraillilerin Filistinli çocuklara devlet eliyle uyguluyor olmasıdır...

Bu vahşet, halen daha devam ediyor...

 İsrail askerleri Gazze'de Filistin topraklarında yine Filistinlilere Cuma namazı öncesi ve sonrası insanlık dışı saldırılarına bir yenisini daha reva gördü. İşbirlikçi İslam ülkeleri ise İsrail desteğini sürdürecek...

İçim acıyor.

"TOPAĞI (DEMETİ DEMEK İSTEDİ) 10 LİRA"

Tuz pazarına yakın bir sokak başında tanımadığı işyerinin kaldırım ucuna oturmuş  "sarımsak" satıyor. Teyze, titreyen elleriyle bir mukavva kutu üzerine evden getirdiği bez parçasını sermiş sarımsakları dizmeye çalışıyordu. Önce; hava soğuk, naylon poşet torbayı sermiş betonun üzerinde oturduğunu görünce üşüdüğünü düşündüm. Yanına yaklaşıp, "Teyze, bu soğukta ekmek parası zor kazanılır" dedim. Titrek bir sesle;(Titreyen elleriyle sarımsakları göstererek) "Topağı on lira, Taşköprü'den kendim getirdim" dedi. Soruma aldırış etmeden.

Titremesinin nedeni; soğukla beraber artan sağlık problemiydi. Belli ki, ihtiyacı var. Hem hasta (Yaşlılığa bağlı Parkinson) ve hem de üstünde soğuktan koruyacak kalın bir giysi yok... Öyle temiz ve içtendi.

Temiz ve samimi, bizim insanımız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.