Hava Durumu

Nilüfer'de yeni dönem...

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2019 07:00

31 Mart Seçimleri'nde, Bursa'nın sonuçlarının kesinleşmesinin ardından mazbata alımlarının heyecanını yaşadım.

Demokrasinin nişanesi seçimlerin sonucunun heyecanının "kutsiliğini" yaşamak isteği de benim hakkım...

Dünya düzeni için seçimler ne ise, seçim sonuçlarının saf, berrak ve seçmenin "kutsal" sayılması gereken oyunun 'hakkı'nın sonucunu görmek istedim.

Hafta içinde, Osmangazi, Yıldırım ve Büyükşehir törenlerinde yaşadığımı geçen yazılarımda dilimin döndüğünce "gevelemeden" yazmaya çalıştım.

Seçim sonuçlarını içine sindirmiş, çoğu tanıdık, bir kısmı ile çok eski dost ve arkadaşlık ettiğim; seçilmişlerine verilen "mazbata"ların anlamının; milyonlarca insanı temsil ettiğinin, belgesini göreyim istedim!

Oysa mazbata dediğin eni boyu belli bir "kağıt" parçası.

Sınırlı süreli bir kağıttır ha... Size o kağıt parçasını emaneten verenler, 5 yıl sonra geri alacaklar.

Uygun görürlerse tekrar verirler. Hak ederseniz.

Bu beş yılın kıymetini bilin!

Önce milyonlarca kişinin sandığa gidip sizi kendilerini temsil etmeye yetkili kıldıklarının hakkını verin.

Sonra da "demokrasinin erdemi"nin her anını içinize sindirin.

Sizi seçilmiş yapan, iyi ki var olduğuna inandığımız "demokrasiyi"  güçlü kılmak için, size yetki veren milyonların emanetine ihanet etmeyin.

***********

"GÜLÜMSEME DEMOKRATİK BİR HAKTIR"

"Mazbata" törenlerinden en son Nilüfer'in yeni Belediye Başkanı Turgay Erdem'in töreni oldu. "Gülümseyin Nilüferdesiniz" sloganının mucidi Mustafa Bozbey, "gülümseme" sloganını Büyükşehir'e taşımak hevesinden yirmi yıllık görevi devretti.

Aslında CHP, Bursa'da adaylarını belirlerken iyi strateji izledi. Sonuçlara bakılırsa son yedi seçimin hiç birinde bu kadar oy alamamıştı.

CHP, Bozbey'i Büyükşehir'e aday göstererek hem Nilüfer'deki eskimiş "gülümseme" sloganından kurtulmuş oldu, hem de İYİ Parti'nin desteğini de alarak CHP'li seçmenin neredeyse tamamının oyunu almış oldu. Nilüfer'deki "eskimiş" döneme son verilmiş olurken, yeniden bir yeni "gülümseme" dönemini başlatmış oldu.

Demokrasinin kahramanı seçmemelerine teşekkür eden Turgay Erdem, törenlerde Bozbey'den devraldığı görevi, "Bozbey'in devamı" olarak sürdürmez umarım.

İki dönem yardımcılığını yaptığı "Bozbey'in devamı "algısını rakipleri iyi algılayıp, bir sonraki dönemde hesap keserler. "Devamlar" Türk demokrasisinde hep kaybetmişlerdir.

***********

KADIN KOLLARI İL BAŞKANI VİLDAN ÖZKULA NİLÜFER'DEN MECLİS ÜYESİ

CHP'nin Nilüfer'deki yeni döneminde İl Kadın Kolları Başkanlığı'nı bu seçimlerde oldukça aktif yürüten Vildan Özkula, meclis üyeliği görevini de üstlendi.

Bursa'da uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olup aktif siyasete atılan Vildan Özkula, bu seçimlerde CHP'den beklenmeyen halkla buluşmalarının yüzü oldu.

Mahalle mahalle, köy köy gezerek ulaşmadığı ev kalmadı. Ak Parti'nin bu seçimlere kadar çok iyi uyguladığı "eli sıkılmadık, evine gerilmedik vartandaş kalmayacak"  politikasının  CHP'de  çok iyi uyguladı.

Teşkilatı tarafından da çok tutulan ve sevilen Vildan Özkula, hiçbir seçimde CHP'nin başaramadığının neredeyse tek başına başardı.

Nilüfer Belediyesi'ne yeni bir soluk katacağı kesindir. Nilüfer'e de tevazu ile hizmet edecektir. Eşi, tiyatro sanatçısı Bora Özkula'nın da katıldığı törenlerde Vildan Özkula, teşkilatından gördüğü ilgi karşısında oldukça mutlu görünürken;

"samimi ve içten siyasetçiler her zaman teşkilatları tarafından değer görürler" düsturunun Bursa'daki en güzel örneğini göstermiş oldu.

Siyaset, halkın hizmetine talip olanların seçilmişliğinin yaşatıldığı kutsal bir görevdir.

Umarım, bütün seçilmişler buna layık olur.
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.