Hava Durumu

Mustafa Dündar,nokta projelerini tek tek tanıtıyor... Osmangazi usta ellerde

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 07:00

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "geniş ve vizyoner proje tanıtımları"nı daha önce yapmıştı.

Dün, projelerini tek tek anlatan toplantılar yaparak ele alması, projelerinin kapsamlı ve içerik olarak daha iyi sunulmasını sağladı.

Şimdiye kadar, bu tür bir tanıtım konseptiyle karşılaşmamıştık.

Adaylar,  sahaya çıkar projelerini anlatırlardı. Yeni teknolojiyi de kullanan adayların,  projelerini bilimsel verilere oturtarak, konusunda uzmanları da bu işin içine dâhil ederek tanıtmanın anlaşılırlığı üzerine etkisini çok net gördüm.

İLKLERİN BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR!

Bu tür tanıtım sunumlarını, iki hafta önce Osmangazi Meydanı tanıtımı ile başlatmıştı Mustafa Dündar.

Orada da işi bizzat yürüten bilimsel ekibin başında bulunan Mimar'ın tanıtımı etkili olmuştu. Dünkü sunumda da diğer bir Mega Proje olan Hisar Projesi'ni tanıtırken, projeyi yürüten uzman ekibin başında bulunan Mimar'ın konuyu teknik ve şehircilik yönüyle sunması etkileyiciydi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bu şekilde proje tanıtım yöntemini diğer adayların da kullanmaya başlaması,  olumlu bir katkı olarak görülebilir.

HİSAR PROJESİ, TARİHİ KİMLİĞİN MODERN KİMLİKLE BÜTÜNLEŞMESİDİR...

Beş odak bölgesinden oluşan Hisar Proje Tanıtımı sade, bilinçli ve oldukça anlaşılır bir tarzda sunuldu.

Şimdiye kadar gördüğüm en içerikli ve kimlikli bu sunumda; geçmişimizin, geleceğimiz ile birleştirileceği bir çalışma gördüm.

Projeyi geniş bir  ekiple yürüten Mimar Cem Sorguç, yaklaşık 3,5 yıldır üzerinde çalıştıkları projeyi anlatırken, anladım ki; bu proje "seçim malzemesi" bir proje olmaktan çok, bugüne kadar Tarihi Bursa için, atılmış en önemli ve kapsamlı bir çalışmadır.

On yılda 576 tarihi eseri restore ederek Bursa Tarihi'nin ciddi eserlerini ortaya çıkaran Mustafa Dündar'ın Hisar Projesi, kaybolmaya yüz tutmuş Bursa'nın kalbindeki eski tarihi doku,  atıl ve bilinçsizce kullanımdan çıkıp geçmişin gelecekle kucaklaştığı, geniş soluklu kazanım olacaktır.

Bu ölçekteki ve girift yapılanmanın ortasında çok geniş bir alanı kaplayan bu proje, heyecan verici olduğu kadar, mali boyutu ağır bir çalışma.

Mali, boyutunu aşmak için uzun soluklu böylesi projelerde önceden bir bütçe yapmak mutlaka çok zordur, adım adım, her gerçekleşme alanına göre bütçe belirlemek gerekir. Başkan da öyle yapacağını beyan etti.

Hisar Projesi, birkaç yazı ile tanıtılacak, geniş kapsamlı...

''OSMANLI KİMLİĞİNİ GÖĞSÜNDE TAŞIYAN BAŞKAN''

Hisar tanıtım sunumunda, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yakasındaki rozet oldukça dikkat çekiciydi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ile yan yana  yanımıza geldiğinde rozetini sordum, yüzüğünü de göstererek " Osmanlı'nın nişanını kalbimin üzerinde, armasını da elimde taşıyorum" dedi.

Başkanın hem yakasındaki arma, hem de parmağındaki yüzük, çok şık ve gösterişli. Abartısız ve sade...

Yakışmış, "Dedem Osman" ile uyumlu!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.