Hava Durumu

Liste yapmak sanat işi!.... Başarabilene aşk olsun...

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 10:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 10:42

Siyasette her seçim dönemi aday listelerini hazırlamak en zor iştir.  Bütün siyasi partiler için sancılı geçer bu dönemler. Asgari Müştereklerde uzlaşma hiçbir zaman olmaz,  sadece genel kabul görme başarı sayılır. Bir haftadır ciddi bir çatışma var partilerde, ""benim adayım", "senin adayın" çatışması.

            19 Şubat Salı günü mesai saati bitiminde listeler teslim edilecek. O zamana kadar listelerin "meydan muharebesi" devam eder.  Umarız kimsenin canı acımaz... Bu gidişle, canı acıyan acıyana ortalık toz duman... Duman dumana demek daha doğru.

Bursa listeleri, son bir hafta içerisinde siyasetin gündemini meşgul ederken, iktidar da,

muhalefet de örgütlerini memnun edememiş görünüyor. Sıkıntılı süreç anlatılmış görünmüyor.

AK Parti listelerine Genel Merkez müdahil olurken, muhalefetin sancıları daha ağır seyrediyor 

gibi görünüyor. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın, geçen hafta apar topar Bursa'ya gelip listelere müdahil olması sıkıntının ne boyutlara ulaştığının göstergesidir.

            İktidar Partisi kanadında "adamcılık" ön plana çıkarken,  muhalefette ise  ""tek adam" seçiciliği savaşlarda ön plana çıkmış. Yerelin ve teşkilatların hiçbir hükmü yoktur.

            AK Parti listelerinde en büyük tepki, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın  "Ehliyet,

Liyakat" düsturunun dışında "ADAMCILIK"ın ön planda olmasına. AK Parti cenahı, "il genelinde demografik yapının göz önünde bulundurulmayıp" , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün tanıtımlarda ısrarla vurgulamasına rağmen "ehliyet, liyakat" yerine, yerelde kendilerine hizmet edecekleri listelerde yer bulması endişeyle karşılanmaktadır.

            Genel Başkan Hayati Yazıcı'nın KARADENİZSİAD yöneticileriyle buluşmasında Faruk Çelik ile baş başa Bursa siyasetini istişare etmesinin altında yatan gerçek genelde yaşanan sancının göstergesidir.

            Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her ortamda, her toplantıda kendi yöneticilerinden isteği, "ehliyetli, liyakat sahibi... yerelde itibar gören, çevresinde sevilen, etkin güçlü profil vurgusuna rağmen yerel idarecilerin eş, dost, akraba, yandaş peşinde olmaları seçimlerde ciddi sıkıntılara neden olacağı kaygısı oluşturdu.

"Reis'in uyarılarını rağmen yerelde liste yapanların kendi adamları peşinde oldukları " görünüyor.

İster muhalefet, ister iktidar olsun seçim herkes açısından sıkıntılı geçecek.

""CUMHUR İTTİFAKI LİSTELERDE VÜCUT BULACAKTIR"

Cumhur ittifakının en önemli ötesi MHP'nin adaylık hususunda listelerde yer alması konusunda beklentilerini karşılanması "en büyük beklentidir".

Şimdilik bu konuda bir sıkıntı yok gibi duruyor.

Genel Merkez'in AK Parti yönetimine bu hususta kesin direktif verdiği dün gelen haberler arasında.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarına göre 20 büyük ilde daha,  Bursa dahil MHP ile listelerde ortak hareket edilecek.

 Ülkenin bekası açısından, uluslararası emperyalizmin hedefi konumunda olan Türkiye,  15 Temmuz hain kalkışmasının ardından,  dolarla başlayıp, ticaret savaşı ile ablukaya alınmış olması bu yerel seçimlerin önemi açısından çok daha büyük boyutlardadır.

""Geminin tek bir kaptanı vardır, gerisi mürettebattır.

Yüreğin de tek bir sahibi vardır, gerisi teferruattır. ""

            Son aylarda ülkenin anahtarını isteyen iç ve dış ""mihraklar", seçimlerde içeriden verdikleri mücadeleye piyonlar ayarlamak peşindedirler.

            "Piyon" mücadelesini kaybedecekler,  daha vakit var ""mürettebat" olmak için davanız uğruna ister muhalefette,  ister iktidarda olun onurlu durun.

Mürettebat bulunduğu yerde sağlam durmalıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.