Hava Durumu

Lider...

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 07:30

Öyle bir lider ki, Allah ömrünü uzun etsin. Tek başına bütün dünya mazlumlarının umudu. Türkiye siyasetinde tek başına yüzde elli demek. Hele yerel değerlendirmelerine bakılırsa liderin oyunu ayrı ele al, teşkilatın oyunu ayrı al, arada fark; yerelin yok hükmünde olduğunun göstergesi.

Kaç seçimdir kendi adına oy getirecek adaylar göremez olduk.

"Şu aday kişisel yapısı nedeniyle seçmeni etkiler" dediğimiz kim var?

Bursa'da kişisel özelliği ile oy alacak ve etkin olacak isim yoktur.  En azından Bursa için adı geçenleri bir süzgeçten geçirelim, neredeyse tamamı geçmişten beri AK Parti siyasetinde var olanlar. Hepsi ile yakın mesailerimiz oldu, kimi ile yakın dostluklar kurduk ve devam ediyoruz.

Hepsi değerli ve önemli. Benim demem o dur ki; Bursa yaklaşık 10-15 yıldır bir lider çıkaramadı.

Bizi temsil edenler, temsilde bir kusur işlemediler. Biz, temsil edenlerden yana bir sıkıntı yaşamadık. Toplumu çekip çeviren (amiyane tabirle), Bursa gündemini belirleyen, Reis'in merkezden koyduğu ilkeleri yerelde bizimle topyekün kucaklayıp önderlik pozisyonu alacak bir önder. Kucağının genişliği bütün Bursa olacak... Sarıp sarmalayacak.

Rus, şair- filozof Tyutçev dizelerinde toplumsal erdemi yaşamayı ne güzel tarif etmiş:

"Ne mutlu, yazgısal anlarında

  Bu dünyada konuk olana;

  Bütün ermişlerin çağrılışına,

  Konuğuna şölende ve

  Onların ulu işlerinin seyircisine..."

Bizi hedeflerde alıp götürecek içimizden biri olacak."Tasarlanmış olanın nasıl uygulandığını gözetim altında tutmak gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmek " (Aleksandr Blok) tasasını yaşayacak bir Bursalı istiyorum.

MHP İL BAŞKANI:"BURSALILAR PARTİMİZE HİÇ BU KADAR TEVECCÜH GÖSTERMEMİŞTİ"

Göreve gelmesi nedeniyle gazetemize komşu olan MHP il Başkanı Cihangir Kalkancı'yı makamında ziyaret ettik. Gazete yazarları olarak il başkanlığına vardığımızda, il yöneticilerinin istişare toplantısında olmaları nedeniyle makam odasında kısa bir bekleme anı yaşarken masanın üzerinde bulunan kitaplar dikkatimi çekti. Sayısı fazla idi kitapların..."bulunan boşlukta birer ikişer sayfa da olsa" okunanların en önünde Kutadgu Bilig'e göre Türk Savaş Sanatı vardı. Savaş ve sanat yan yana hiç anılmayacak iki olgu ama kitabı inceleme zamanım olmadı. Olsaydı tahmin ediyorum atalarımızın savaşları hep insanlığa huzur ve barışı getirmek için savaşı nasıl bir sanatsal duygusallıkla planladıklarını anlattığını düşündüm. Kitapların tamamına yakını Türklüğe dair kitaplar. Kitaplardan birisiyle daha çok ilgilendim, sağlıktan yeni ayrılmış biri olarak daha çok dikkatimi çekti. Kayhan Pala'nın "Şehir Hastaneleri" kitabı. Eleştirel yaklaşımla yeni hayatımıza giren şehir hastaneciliğinin nasıl işlemeyeceği,  doktor bakışıyla anlatılıyor.

MHP geleneğinin aksine, genç ve dinamik bir başkan. Ülkücü geleneğinden yetiştiğini uzun uzun anlattı. Geleneksel yapıya en çok önem veren siyasal yapının temsilcileri olan MHP'liler genelde orta yaşın üstü idareciler atarlardı. Bu kez öyle olmamış.

Komşuluk hukuku gereği nezaket ziyareti tam bir söyleşi samimiyetine dönüşünce konuştuğumuz konular ister istemez yerel siyaset oldu. Öyle ki Başkan, AK Parti'nin yerel yönetimini özenle seçtiği nazik ve kibar kelimelerle eleştirdi. Özellikle Recep Altepe döneminde Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerini bypass ederek  uygulamalarını "vesayet" le uygulandığını dile getirdi.

"CHP YIKICI POLİTİKALARLA ÜLKE MENFAATLERİNİ GÖZ ARDI ETMEKTEDİR."

MHP İl Başkanı Kalkancı, kendi politikalarını anlatırken, parti olarak ülke menfaati olunca siyasi tercihlerini bir tarafa bırakıp memleket meselesinde iktidarla işbirliğinin gurur verici olduğundan bahsetti. "Bu bağlamda CHP'nin izlediği politikalar yıkıcı bir tutumla yapılmaktadır" diyerek "CHP kuruluşunun dışında bir parti görünümü almıştır" söyleminde bulundu.

Yerelde hedeflerinin büyük olduğunu ve Bursa'da tüm belediyeleri alabilecek yapıya sahip olduklarını da dile getirdi.

  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.