Hava Durumu

"Göklerden gelen bir karar vardır..."

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 07:30

            "Hakk'ın hatırı, halkın hatırından üstündür. Biliyorum ki "göklerden gelen bir karar vardır" . Bana hayır gibi gelen şeyler şer, şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir. Bilmiyorum. "Benim için ancak yaptığımın karşılığı vardır." Ne eksik, ne fazla. Beni dünya nimetleri ve zalimlerin güçleri ile kandırmaya çalışmayın. Bakın, olacak olan olacak. "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir." Kimi zaman mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle, kimi zaman arttırarak, kimi zaman eksilterek imtihan olacağız. Hazinenin anahtarı kimsenin elinde değildir."

Diyor önceki günkü yazısında Abdurrahman Dilipak...

BURSA'DA ARTIK TÜM ADAYLAR BELLİ... HAYIRLI OLSUN.

            Bursa, yerel yönetici aday listeleri konusunda bir hayli sınavdan geçti. AK Parti, cephesinde, "KILIÇ KALKAN" oynayanlar, maalesef "çelik çomağa" döndüler. Rakipler kim olursa olsun, "çelik çomak" oynamaktan yeni çıkmış adaylarla verilen mücadele biraz zorlu geçecek. Yine "lider" kazanacak... Adaylar, profil olarak "lider"in UZAĞINDA.

  Artık sona gelindi. Listeler belli.

Bu süre uzadıkça, sınavı kendi nefislerinde ciddi tahammülsüzlüklerle karşılayanlar kaybetti. Kazanan?.. Kazanmak ve kaybetmek ancak ilahi adalet huzurunda, sapmaz ve yanılmaz terazinin karşısında belli olur.

İsimleri, tek tek resmen açıklanmadan yazmak çok doğru olmayabilir.

Kimse gönül koymasın. İmzalanmış listeler.

Diğer ilçelerde, isimler aşağı yukarı belli iken, Osmangazi'de isim belirleme açısından zorlanan Genel Merkez, dün itibariyle onu da netleştirdi. "Tek bir gerçek var; imtihan olduğumuzdur." Tahammül sınırlarımız, "son"da vereceğimiz hesapla, ebedi "var"ın huzurunda kazanmamızı belirleyecektir.

Görünen o ki; listelere baktığımızda, temayül, nabız yoklamak, hepsi hikaye imiş.

Tek duamız olur; Bursa kazansın... Hep beraber bu uğurda çabamız olmalıdır.

Siyasette, bazen bir gün, bazen bir saat belirleyici olur. Her şey değişebilir.

Çok çok önemli bir gelişme olmadıkça Bursa'nın listeleri imzadan çıktıktan sonra değişmez ki, önceki gün itibariyle imzadan çıktı.

Önceki gün Ankara'dan arayan bir dostumuz (Genel Merkez'e çok yakın ve bilgilerine çok inandığımız birisidir) hayırlı olması temennisiyle isimlerin belli olduğunu iletti:

Osmangazi için ismi son anda masaya gelen; Ahmet YILDIZ.

Yıldırım; Oktay YILMAZ. Nilüfer; Necati ŞAHİN.  İnegöl;  Alper TABAN.

Gemlik; Refik YILMAZ.

Mudanya; Dr. Murat ÜNAL. Karacabey; Ali ÖZKAN. M.Kemalpaşa; Mehmet KENAR.

Cumhur İttifakı büyük ölçüde meclis üyeliklerinde şekillendi. MHP'nin, meclis üyeliklerinde memnuniyetini arttırıcı ve ittifakın ruhuna uygun olarak adaylık beklentileri karşılanmış oldu. Listeler kesinleşip açıklanınca isimler üzerinden de bu durum değerlendirilebilir.

AK Parti içerisinde, özellikle Osmangazi'de çok büyük beklentide olan aday adaylarının sahada çalışmalarını takdirle karşılamak gerekir. Bu süreci sağlıklı atlatanlar olduğu gibi hazmedemeyenler de görülecektir. Bu doğaldır.

Dün konuştuğum üst düzel bir yetkili; "Seçim sonuçları ne olursa olsun, biz üzerimize düşeni yapacağız. Sonuç çok iyi olsa, o sonuçta bizim payımız yoksa hüsrandayız. Sonuç çok kötü olsa bile biz bu yolda koştuk ya, ne gam. Gerisi takdir. Sonuç ne olursa olsun bu bizim imtihanımız olacaktır" dedi.

Bir olmak, beraber olmak, iri olmak. Gerisi hep angarya.

"BİRKAÇ DAKİKA VEYA SAAT ÖNCE DOĞANLARIN BAŞI KEL Mİ?"

Gazeteci Selahattin Adıgüzeller'in teklifi dikkate alınmalı. Yılbaşı çocukları olarak doğmak zaten birkaç dakika veya saatle önce doğanlara göre nispeten şanslı. Zira kısa bir zaman dilimiyle bir yaş daha genç olacaklar....

"Suçları, sabredemeyip yeni yılı beklemeden dünyaya gözlerini açmak mı?

Yaştan darbe alıyorlar bir darbe de siz vurmayın!

Yılın son dakikalarında doğan bebekleri de biberon, yalancı emzik veya çocuk beziyle ödüllendirin bari!"

 Öneri olarak kent protokolünce değerlendirilmeli, bence.

Hatta!

 Allah izin verirse, seneye yılbaşını yaşarsak... Gazeteciler olarak bu öneriyi biz yerine getirelim...

Protokol hastaneye gelmeden birkaç dakika önce, biz elimizde birkaç paketle (Paketin içeriği önemli değil-malum bütçe meselesi), birkaç dakikayla bir yıl önce(!) doğanları biz sevindirelim... Nasıl olur?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.