Hava Durumu

Gemlik'te neler oluyor?...

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2019 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 06:07

       Gemlik'te adayların açıklanması ile başlayan farklı oluşumlar, her gün yeni bir boyut kazanmaya başladı. En son İYİ Parti Gemlik İlçe Kurucu Başkanı Dr. Adnan Bıyıklı'nın Saadet Partisi'ne geçmesi ve Gemlik Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması, siyaseti hareketlendirdi.

       AK Parti'nin Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ı yeniden aday göstermeyip, teşkilatın çok fazla tanımadığı Berkay Bulut'u aday göstermesi, anlaşılan, diğer partilerin ciddi arayışlara girmesine neden olmuş...

Pazar günü Saadet Partisi'nin, MHP kökenli bir siyasetten gelen, bundan önceki seçimlerde de Refik Yılmaz'a karşı 4 bin oyla kaybeden Dr. Adnan Bıyıklı'yı aday olarak açıklaması, bunun en iyi göstergesidir.

       Bir süre Bursa Devlet Hastanesi'nde birlikte çalıştığım Dr. Adnan Bıyıklı'yı tanırım. Çizgi olarak, siyaseten Saadet Partisi çizgisini yaşamamış biridir. Ancak, günümüzde özellikle yerel adaylıklar konusunda partiler çizgiden çok, yerelin nabzına göre aday gösterirler. Bu da çok doğaldır. Dr. Adnan Bıyıklı bile görüştüğümde neler oldu, neler yaşadığını anlamaya çalıştı. Öyle ya, İYİ Parti kurucu ilçe başkanı ve iki hafta önceye kadar da İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı idi...

       "BENİM SİYASET YAPMAM ENGELLENMEK İSTENDİ..."

       Adnan Bıyıklı, Saadet Partisi serüvenine nasıl başladığının izahını yaparken, Gemlik siyasetine nerelerden geldiğini anlatarak söze başladı;  "2009 yılında Demokrat Parti aday adayı oldum aday yapmadılar. 2014 seçimlerinde MHP beni aday göstermek istedi. Kabul ettim, 4 bin oy farkla kaybettim. Sonra, İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında git partiyi kur, seni en yakın seçimlerde belediye başkan adayı yapacağız dediler. Ben de gelip partinin ilçe örgütünü kurdum. O dönemin İyi Parti İl Başkanı halen bu görevde, her şeyi biliyor."

       Bıyıklı, adaylık sürecinde yaşananların anti demokratik olduğunu ve kendisinin siyaset yapmasının engellenmek istemesinin bu aşamaların nedeni olduğunun altını çizerek, "Ben bir çizgi adamıyım, benim çizgimde hiçbir değişiklik olmadı. İttifakların oluştuğu bir ortamda her şeyi normal karşıladım, ancak içinde bulunduğum parti anti demokratik uygulama ile benim siyaset yapmamı engelleyince, ben de İYİ Parti'den istifa ettim" ifadelerini kullandı.

       "BENİM ÇİZGİMDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK. MHP'NİN ÇİZGİSİ DEĞİŞTİ"

       Dedim ya, Sayın Bıyıklı, benim eski mesai arkadaşım. Geçmişini biliyorum. Neden MHP değil Saadet Partisi, merak doğal ; "Ben İYİ Parti yetkililerine, ittifaka saygılı olduğumu, CHP ile İYİ Parti ittifakının adayı olmak istediğimi her ortamda dile getirdim. Bana İYİ Parti ilçe başkanlığını, belediye başkan adayı yapacağız diye kurdurdular. Gelin kamuoyu yoklaması yapın, anket yapın ben çıkmazsam çekileceğim dedim. Hatta 10 puan bile önde çıkarsam yine çekileceğim dedim. Ancak anti demokratik yollardan benim siyaset yapmam engellenmek istendi, ben de istifa ettim.

       İstifadan sonra, Saadet Partisi'nden arkadaşlar çok ısrar ettiler. Aday olmam için. Ben her defasında teveccühlerine teşekkür ederek kabul etmemiştim. Ancak geçen hafta Sayın Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, bizzat arayıp partilerinden aday olmamı isteyince kabul ettim. Demek ki, meyveli ağacım ki insanlar tercih ediyorlar. HER TÜRLÜ DEMOKRATİK TEKLİFİME RAĞMEN CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI ANTİ DEMOKRATİK KALDI."

       Gemlik, benim gazeteciliğe yeni başladığım yıllarda, evlenip yerleştiğim yerdir. Yaklaşık on yıl ikamet ettim. Gemlik, Bursa ilçeleri arasında en kozmopolit bir yapıya sahiptir. Demografik yapı olarak, doğunun her yöresinden fazla göç alan ilçe merkezine rağmen, köylerin tamamen yerli özelliğini korumuş olması, ilçe siyasetini ayrıca etkileyen faktörlerdendir.

       Görüne o ki; Gemlik, seçimlere kadar daha birçok değişime gebe... Hadi hayırlısı.

SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA GENEL SEKRETERLİĞİ'NİN SON KADROSU YEMEKTE BULUŞTU

"HERŞEYE RAĞMEN DOST KALABİLMEK..."

Sağlık Bakanlığı Genel Sekreterlik işlevini geçen yıl sonlandırmıştı. Zaten çok kısa denilebilecek bir sürede hayata geçilen "sağlıkta çok başlılığa son" uygulaması tam anlamıyla sağlıkta çok başlılık uygulamasına dönüşünce 4 yıl gibi kısa bir sürede genel sekreterlik uygulaması kaldırıldı. Sağlıkta tam bir kaos uygulama; çalışanların ciddi özverileri sayesinde çok büyük yaralar açmadan aklı selim galip gelerek kaldırıldı.

Benim de üst düzey idarecilik görevi aldığım Genel Sekreterlik yapılanmasının kaldırılmadan önceki son çalışanlarından bir gurup arkadaş ayda bir araya gelerek eski günleri yâd ediyoruz. Çok büyük keyif alıp eğleniyoruz. Anılar güzel, ancak gönüllerin bir arada olması daha güzel.

Ne diyor Neşet Ertaş Usta:

"Ağaçtan düşen yaprak nasıl kurumaya mahkûmsa,

Gönülden düşen insan da unutulmaya mahkûmdur..."

Allah gönüllerden uzak bırakmasın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.