Hava Durumu

Dündar: "Osmangazi'de tarih yazmaya devam edeceğiz"

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 07:02

Yeniden aday gösterilmesinin ardından ilk önce aday adaylarıyla kahvaltıda bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dün de ilk basın toplantısını Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'le beraber yaptı.

Gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen dinç ve moralli gözüken Başkan, bir çırpıda yaptığı on yıllık geçmişinin özetini hepimizin anlayacağı dille çok hoşuma giden tavırla anlattı. Belli ki, stres ve gerilimli bekleyişin ardından, son anda tekrar aday gösterilmesi, başkana güç ve heyecan katmış.

Biz biliyoruz ki; Başkan'ın beklentisi çok farklıydı. Daha üst makamlara atlamaktı hedefi.

Bence, her türlü üst makamı fazlasıyla hak eti.

Gelinen nokta da 3. dönem engelini aşmak kolay olmadı. Olmayacağı da belliydi. Üçüncü döneme takılmamak belki üst görev beklentisini fazlaca körükleyen etkendi ancak şimdiki görevinde kalması kanımca başarıdır. Osmangazi, öyle bir çırpıda herhangi birine teslim edilecek bir yer değil. Burada geçen 10 yılın bedelinin ne olduğunu açık seçik olarak gördük.

"ULUDAĞ GİBİ VAKUR, ULU CAMİ GİBİ HUZURLU..."

Basın toplantısı İlçe Başkanı Ufuk Cömez'in açıklamalarıyla başladı. Cömez, Dündar'ın yeniden aday gösterilmesi ile teşkilatın çok morallendiğini ve seçimlerde hedeflerinin daha da fazla oy alarak Bursa'da 17+1 ile 18 sıfır yapacakları iddiasında bulundu. Cumhur İttifakı ile daha güçlü oldukları vurgusu, bana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok önemsediği Cumhur İttifakı hassasiyetinin teşkilatlarda anlam bulduğunun göstergesidir.

 Seçimlere yaklaştıkça bakalım ne olacak?

Başkan Dündar, konuşmasının önemli bölümünde, kendisine destek verenlere teşekkür ederken, "duanın gücüne inanan biri olarak adaylığının açıklanmasının uzamasında kendisine dua ile destek verenlere minnet borcu"nu özellikle vurguladı.

"Aday süreci neden uzadı?" konusunda ise Dündar, "Seçim çalışmalarının erken başlaması mı?  Yoksa başka nedenler mi var bilmiyorum, ancak beni yeniden aday gösteren, dava adamlığıyla beraber yürüdüğümüz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum" derken duygu yüklüydü.

"Reklam belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yaparken 10 yaptık bir duyurduk, belki bu bizim eksiğimiz oldu ama, bundan sonra da hizmet belediyeciliğinden ödün vermeden görevimize devam edeceğiz" vurguları duygu yüklüydü. Demek ki, çok zor bir adaylık süreci atlatılmış.

Hedefleri üzerinde çok ayrıntı ile önümüzdeki günlerde duracaklarını belirtti. Ancak, Bursa'yı Bursa dışına taşıma hedefi ile Osmangazi'de tarih yazmayı hedeflediğini söyledi.

Bir soruya verdiği cevap ise oldukça manidardı; "Bursa, kasaba değil..."

Başkan neyi kastetti? "Kasaba değil" derken rakiplerine, nasıl bir göndermede bulundu?

Bakalım, uygulamalarında kast'ını anlamış olacağız.

Toplantıya basının ve ilçe teşkilatının ilgisi yoğun oldu. Belediye meclis üyeleri ve meclis üyeliği bekleyenler vardı denilebilir.

KÜRTLER SENİN NERDEN KARDEŞİN OLUYOR?

BİN YILLIK TARİHİMİZDE BİZ HEP KARDEŞÇE YAŞADIK...

ABD'nin sözde kukla başkanı günde ortalama 100-150 tweet atarak Amerika'yı yönettiğini sanıyor.

Birileri ona "Sen durmadan tweet at. Biz ülkeyi yönetiriz" diyor galiba.

Gerçek bu ülkeyi veya dünya gerçeklerini bildiğini sanmıyorum. Hatta kafasının dünya gerçeklerine bastığını düşünmüyorum.

"Kürt kardeşlerimize saldırırsa Türkiye'yi mahvederiz..." diyor Muhterem.

Türkiye hiçbir zaman Kürtlere saldırmadı ki... Aptal, senin de terörist olarak ilan ettiğin PKK ve DAEŞ'e karşı mücadele veriyor. Senin, besleyip büyüttüğün, dünyanın başına bela ettiğin terör örgütleriyle Türkiye mücadele ediyor.

Sen, FETÖ ile ortaklaşa Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışırken, Türkiye; dünyayı terör belasından kurtardı. Halen daha da bu uğurda çok büyük mücadele veriyor.

Bir gün sonra ayılıp yeni başka bir tweet atarsın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.