Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatını verdi: "2-2,5 yılda vaadlerinizi gerçekleştirin!"

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 07:00

Dün aslında amaç ortak basın toplantısı ile Bursa Bilim Festivali'nin tanıtımını yapmaktı.

Önce öyle oldu; 8. Bursa Bilim Festivali'nin tanıtımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, BEBKA Genel Sekreteri İsmail GERİM ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER'le beraber basının önüne çıktılar. 

Basın mensubu arkadaşlarımın merakı, Başkan Aktaş'ın hafta sonu yapılan partinin Kızılcahamam kampının nasıl geçtiği ve Bursa için hangi vaatlerle dönüldüğü idi.

Ne yalan söyleyeyim, benim de tek merakım; Kızılcahamam Kampında yapılan toplantılarda Bursa'nın masaya yatırılıp yatırılmadığı ve hangi sonuçların alındığı yönündeydi.

Sabırsızlıkla, "Turkih Airlines Science Expo Bursa Bilim Festivali"nin tanıtımının bitmesini bekledim.

Oysa sanayi, bilim, eğitim kenti Bursa'da sekizincisi düzenlenen Bursa Bilim Festivali, kente çok önemli bilimsel katkı sağlayacak bir faaliyet.

"Başımıza icat çıkaracak tüm bilim aşığı gençlerin" faaliyetlerini paylaşacakları önemli bir festival. Gençlerimizin; bilime ve bilimsel çalışmalara yönlendirilmesinin teşvik edilmesi açısından çok büyük katkı sağlayacağı kesin. 2-5 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Festival; hep beraber katkılarımızla gelişip güçlenecek ve hedefine ulaşacaktır.

Gençlerimizin mesleki bağlılık ve öz güvenlerini pekiştireceği Festivali destekleyen herkesi gönülden kutluyorum.

********

BAŞKAN AKTAŞ SON NOKTAYI KOYDU:

"RADİKAL KARARLAR ALELACELE UYGULANAMAZ"

"Bir taşla iki kuş" benzetmesiyle basın toplantısının ikinci" kuş"unun içeriğini dinlemeye başladık Başkan Aktaş'tan.

Kızılcahamam'da anlaşılan o ki; Bursa için çok ciddi kararlar alınmış!

Başkan Aktaş; bir aylık bir dönemi ile seçimleri kısaca değerlendirmesinin ardından kampta Cumhurbaşkanına ve bakanlara verdiği Bursa Brifinginin detaylarını samimi ve içtenlikle anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekli emirleri verdiğini ve acil eylem planlarının gerçekleştirilmesi için iki, iki buçuk yılda halka bu hizmetleri hissettirecek faaliyetlere başlanması emirlerini aldığının altının çizen Başkan Aktaş, "gelişmiş ülkelerde belediyeler ve şehirlere dağıtılan pay'ların daha çok nüfuslara göre yapıldığının ancak Bursa'nın nüfusuna göre bu paydan yeterince faydalanamadığını" anlattığını belirtti.

Yıllardır her ortamda belirttiğimiz "Bursa'nın bu konuda haksızlığı giderilmelidir" mücadelesini Başkan Aktaş, fazlasıyla sahiplenmiş gördüm.

"TOFAŞ ve Renault gibi Türkiye'nin öncü otomobil kuruluşlarının fabrikalarının Bursa'da olmalarına rağmen vergilerini İstanbul'da veriyorlar ve Bursa bu konuda tam anlamıyla mağdur" diyen Başkan Aktaş, "Bizim iki katımızdan bile az nüfusa sahip Kocaeli'nin paydan aldığı kısım ise bizim iki katımızdan fazla" olduğunu bu toplantılarda anlattığını ifade ederek en üst düzey destekleri alacağını belirterek bu konunun takipçisi olacağını özellikle belirtti.

"BENİM ACİL ÖNCELİKLERİM ŞEHRİN TRAFİĞİDİR.

 DOĞANBEY GÜNDEMİMİZDE YOK."

Başkan olarak acil önceliğinin ;" Acemler kavşak yapımı, Adliye kavşak yapımı ve şehir hastanesi ulaşım planı" olduğunu söyledi. Kısa vadede şehri oyalayacak projelerle vakit kaybetmeyeceklerinin söz konusu olmadığını "ulaşım Önceliği"ni acil olarak hayata geçireceklerini anladım.

Cumhurbaşkanı'nın yatay mimari konusunda uyarılarına uyacaklarını anlatan Aktaş; "Mimari ve şehircilik konusunda hedefin orta ve alt gelir düzeyine yönelik olması emrini "aldığını anlamış olduk.

 Başkan Aktaş, şehri rahatlatma amacının önemli ayaklarından birisi trafik ise diğer ayağı kentsel dönüşüm olduğunun altını her fırsatta dile getirerek, "Bu konuda herhangi bir ranta aracılık etmeyeceklerini sadece tarafları buluşturmada aracı olacaklarını" belirtmesi, kentsel dönüşümde yeni bir dönemin başlayacağının işaretlerini vermiş oldu.

"BÜROKRAT İTHALİ YOK!"

Son günlerde basında oldukça sık gündeme getirilen Ankara ve İstanbul belediyelerinin açıkta kalan bürokratlarının Bursa'ya getirileceğine de açıklık getiren Aktaş," tek tük bürokrat gelebilir ancak sayısı fazla olmaz" diyerek son noktayı koydu ancak arkasından eklemeyi de ihmal etmedi:

"Radikal kararlar alırım, ancak bu kararları uygulamak için acelem yok. Yakında da belediye ve Buski'de bürokrasi yönünde radikal kararlar alacağım ve uygulayacağım"

Bu da demektir ki; yakında Belediye ve BUSKİ'de bürokratik radikal kararlar geliyor.

Şimdiden hayırlı olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.