Hava Durumu

Bursa'da MHP oyları buharlaştı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 07:30

Seçimler daha bitmedi!

Fiilen oy vermeler, 31 Mart akşamı saat 17.00 de bitti. Bitmesine bitti de, kimin oyu kime gitti, o belli değil. Bu nasıl iştir? Anlamadım.

1 milyondan fazla oy yeniden sayılıyor, İstanbul'da. Sonuç ne olacak? Ne olursa olsun, sonuç hoş olmayacak.

Neden mi?

Bakın, ben bir seçmenim. Oyumu attım, sandığın başında her partinin görevlileri ve ayrıca devletin resmi görevlileri de var idi. Kim. Ne için sandık başında duruyorsa, benim oyuma sahip olamamışlar mı? Öyle, olduğunu bilseydim, oyumun "kalite kontrol"ünden geçirilmesini isterdim!

Hangi devirdeyiz, geldiğimiz nokta bu mu? Artık, bıktık ya! Ben bıktım. Sizi bilmem. Bunca masraflar yapılıyor, o görevlilere eğitimler veriliyor, her görevliye belirli bir ücrette veriliyor, yaptığının karşılığı olarak.

Görevli, sandık başındakiler, bunca emeğe rağmen "eksik" mi kalmışlar? Bu seçim, rahat geçer dedik ama hiç de "rahat" geçmedi. Gelinen noktada, görüntü güzel değil.

Bu görüntüyü Türkiye, hak etmiyor!

Sorumlular, umarım sonuçlarına katlanır.

MHP'NİN OYLARI, KİME VEYA NEREYE GİTTİ?

Cumhur İttifakı'nın "asıl ögesi" MHP, hiç kuşkusuz bu seçimlerin en kesin kazananı.

Türkiye geneline bakılırsa, MHP'nin sayısal olarak belediye başkanlığı kazandığı il sayısı iki katına çıkarken, AK Parti elinde bulundurduğu bütün önemli şehirleri kaybetti.

Bursa'da durum nasıl? Türkiye genelinden çok farksız değil. Alınan oyları son üç seçimlerde karşılaştırmalı olarak aşağıya yazdım.

HDP; Ankara ve İstanbul'da CHP'nin seçim kazanmasına "tulum" destek vermiştir. Görüntü onu veriyor. Bursa'da da HDP oyları, silme CHP'ye gittiğini söyleyebiliriz.

Başka partiye oy vermeleri, en azından "yapısal" olarak pek mümkün görünmüyor. Adamlar, bunca söyleme rağmen gidip Ak Partiye oy vermeyecekleri gün gibi açık!

Peki, MHP'nin %10,7 oyu nerede? Ben söyleyeyim; MHP, Bursa 'da AK Parti'ye oy vermemiştir. AK Parti'nin bir önceki seçimdeki oyu %46,2, MHP'nin oyu %10,7.

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin oyu Bursa genelinde değişmemiş; %49,6.Yüzde 3,4 artmış. Eh, o kadar gelmiş sayalım, MHP'den. Peki, MHP'nin geriye kalan % 8 oyu buharlaştı mı? Ne oldu?

Cumhur İttifakı'nın kurucusu Devlet Bahçeli'ye rağmen gidip CHP'ye mi verdiler?

Eğer, öğle ise İYİ Parti'nin %12,4 oyu nereye gitti? Çünkü CHP oyunun %22,7'den, %47.03'e çıkarmış. CHP oyunu %24.33 arttırmış. Bunun %12,4'ü İYİ Parti'nin oyu. Geriye kalan % 12,0 lık kısmının, 5.7'si HDP diyelim. Fazlalık 6,3'ü kimden aldı?

AK Partililer verdi desek, o kadar oy eksilmesi yok. Geçersiz oyların sayısı da, toplam sadece 58.666. Kullanılan oy sayısının 1 milyon 869 bin içinde sadece 58 bin 666. Yani yüzde bir bile değil.

 Söyleyeyim; MHP, gidip oyunu "Zillet'"e vermiş gözüküyor. Hesap ortada.

 "GÜZEL BİR KOMÜNİSTİMİZ" VAR!

Tunceli'yi kazanan Komünist Partili Belediye Başkanı,  Türkiye'nin en renkli simasıdır bence. Siyasi, hayatımızın temel olgusu "Kahrolsun Komünistler"  sloganı, uzun yıllar oldu ki, hafızalarımızın gerisinde kalmıştı. Bize hatırlattı. Ama o sloganı hep nefretle anmışımdır.

"Kahr" kelimesi; çok, çok, çok fazla ürkütücü ve korkutucu.

Kahr, güçlüğümüzü  "Yaradan"dan, insan olarak haklılığımıza, çaresizliğimize " ilahi" bir destek istemektir. Sonucu, yok oluşu istemektir.

Ancak, Tunceli'de Komünist Aday Fatih Mehmet Maçoğlu'nun kazanması ulus olarak sempati ile karşılandı. Dün Miraç Kandili dileği ise, İslam Âlemine Huzur ve Barış dileğini içeriyordu. Benim yüreğime su serpti.

Ne diyeyim, Allah yardımcısı olsun!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.