Hava Durumu

Böyle mi olmalıydı?

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2019 06:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 06:20

Dün AK Parti'de aday tanıtım toplantısı yapıldı.

 Erken gittim, salonu her tarafını, içini dışını kolaçan ettim. Açık söylemek gerekirse; AK Parti'ye yakışır bir organizasyon göremedim. Erken ayrıldım.

Hava, bir önceki gün teşkilatın yaşadığı stres ve gerilim havasındaydı. Salonun dışı, salonun içinden daha kalabalıktı. Telefonla arayıp, herkesi bu toplantıya çağırarak miting havasına soktunuz madem, daha büyük ve daha görkemli bir alan neden tutulmadı? Son anda yapılması kararlaştırıldığı için mi böyle oldu bilemiyorum.

1973'te başladığım siyasi düşünce platformu organizasyonlarında, ilk yaşadığım seçim atmosferi 1976 genel seçimleri idi. Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları'nda yaşadığım heyecan daha lise son sınıf öğrencisi idim ve o tarihten bu yana hemen hemen tüm seçim ortamlarını yaşadım, hiç bu kadar amatör organizasyon yaşamamıştım. Neyse, biz dava adamları bilincini bize koyup göçenleri rahmet ve minnetle anacağız. Mekanları cennet olsun.

            En önemlisi, dünkü organizasyonun bizi memnun eden tarafı Mustafa Dündar'ın yeniden aday gösterilmesi oldu. İsimler zaten önceki günden itibaren biliniyordu. Osmangazi için üçüncü dönem engelini yaşayan Dündar için bu engeli kaldıranlara teşekkür borçluyuz. Bursa, Bursa olalı böyle yaman bir çelişki yaşanmamıştı.

MUSTAFA DÜNDAR'IN YENİDEN ADAYLIĞI OSMANGAZİLİLERİ SEVİNDİRDİ

            Üçüncü dönem bahanesini öne sürüp Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Dündar'ın önünü kesme girişimlerinin sonuçsuz kalması partililer arasında memnuniyetle karşılanırken, seçimlerde yeniden heyecan yaşanacak gibi duruyor. Haydi hayırlısı.

Dünden akılda kalanlar, önceki günden gelen stres ve gerilim.

Başka bir şey yoktu. Bir de tabi yine dışarıda kalan partililerin kısmi coşkusu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ:" HEDEFİM BÜTÜN DÜNYANIN TANIDIĞI BİR BİR BURSA"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı yeni yıl gazete ziyaretleri çerçevesinde gazetemizde ağırladık.

Başkan Aktaş, gazetemiz ziyaretinde söze "Siz sorulanınıza başlamadan ben genel bir değerlendirmeyle yapmak istiyorum" diyerek sohbete hızlı bir dalış yaptı.

 Nedendir bilinmez randevusuna bir saat gecikme ile gelişinin etkisi mi yoksa, bir gece önce yaşanan teşkilattaki aday belirleme kaosu mu anlayamadım... Yorgun başladı konuşmaya ancak, kısa süre sonra 14 aylık Büyük Şehir Belediye Başkanlığı faaliyetlerini anlatmaya başlayınca açıldı. Enerjisi yerine gelmişti.

14 aylık "antrenman" döneminin kendisi için iyi olduğunu anlatırken, Bursa'nın sorunlarını bilmeyen yoktur, ancak bu sorunları hangi projeler ve ne gibi atılımlarla yapacağını büyük bir öz güvenle anlattı:

 "Eskiyi eleştirecek değilim, yapılanmayanlar var, var olan yapılmışların eksikleri var. Hepsini 2020 yılına kadar halledeceğiz."

Başkan'ı sorunların çözümü aşamasında kendisine belirlediği, 2019-2020-2021 yılları hedefi içerisinde; "sanayi, tarım, turizm ve kongre turizmi" başlıklarında topladıkları   projelerini bütün başkanlarla beraber ve sivil toplum örgütleriyle istişare içerisinde yapacaklarının sözünü verdi.

10 bin 200 kişiye "Nasıl Bir Bursa istiyorsunuz" diye soru sorduklarını ve aldıkları cevaplara göre yol haritası oluşturduklarını anlattı. Herkesin bildiği, sokağın belirlediği "baş sorun"un ulaşım olması nedeniyle, neşteri hemen Acemler Kavşağından vuracaklarını, ardından diğer kavşak çalışmaları ile ulaşımı rahatlamacığını anlattı. Sonrasında diğer ana konularak eğileceklerini üzerinde durdu.

Hedefin; Dünya Kenti Bursa'yı oluşturarak bütün dünyaya Bursa'yı tanıtmak olduğunu, iddialı vurgularla anlattı.

2020 sonunda ulaşımın konuşulmadığı bir Bursa'yı vaat etti. Biz de sevindik.

"KİRLENMEYECEĞİZ, KİRLETMEYECEĞİZ VE KİRLETENLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ."

Çok zor...

Bunca anlatılardan sonra, kirlenmemek, kirletmemek ve kirliliğe müsaade etmemek... Çok zor. İnanmak istiyorum. Hem de her şeyimle, alabildiğine; tüm benliğimle.

KONGREDEN PROFİLLERE GÖZ ATACAK OLURSAK... YENİ NESİL AK PARTİLİ SİYASİLER İYİ VE SAĞLAM GELİYOR.

 Dün aday tanıtım toplantısının renkli simaları hiç kuşku yok ki, yeni nesil siyasilerin varlığıydı. AK Partili, yeni nesil siyasiler, özellikle gençlerin siyasete girmelerini yolunu açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakış açısı doğrultusunda oldukça parlak bir topluluk oluşturuyorlar. Genç nesil siyasetçiler içinde birçok isim var ki, geleceğe umutla bakmamamıza neden oluyorlar. Bunlardan biri de Hilmi Pakyürek.

Dün aday tanıtım toplantısında rastladığım Pakyürek ailesinden siyasete giren bir başkası da; Hilmi Pakyürek.

Bir süredir takip ediyorum partililer arasında epey itibarlı yer edinmeye başlamış.

Siyasette bu tür aydınlık yüzlere ihtiyacımız olacak ileriki dönemlerde. Allah yolunu ve bahtını açık etsin inşallah.

.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.