Hava Durumu

Bakan Pakdemirli: "Son 15 yılın en önemli seçimi"

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2018 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 07:20

                Türkiye neredeyse bir aydır seçim atmosferinde ama nedense özellikle Bursa siyaseti henüz daha bu atmosfere girememiş. Kim ne derse desin, yereldeki seçim heyecanını iktidar partisi teşkilatı şekillendirir.

                Adayların belirlenmesinin uzun zaman alması mıdır, yoksa başka bir etken mi var? Bilemiyorum ama, kırk yıldır yaşadığım seçim atmosferi heyecanını  göremiyorum.

 Birkaç seçimdir; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek başına alıp, sürüklediği  seçimleri; yine tek başına sürükleyip götüreceğe benziyor.

 Teşkilatlar, maalesef liderlerinin çok gerisindeler. Kısmen kulislerde yaşanan seçim konuşmaları sadece adaylar üzerine yoğunlaşırken; isimler var. Aday adayları. Seçimin özü ve felsefesi, teşkilat çalışmaları ne alemde bilmiyoruz.

                Dün biraz seçim atmosferi yaşar olduk nihayet. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Bursa ziyareti siyasilere biraz hareketlilik getirdi. Sayın Bakan, önce Mudanya yolunda yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması amaçlı fidan dikim törenine katıldı. Bakan Pakdemirli, "yanan yerler Türkiye'nin neresinde olursa olsun asla yerleşim yeri yapılmalarına müsaade etmeyeceklerini" dile getirdi. Böylece bir süredir "yanan Çağrışan ormanlık alanı villalık imara açılacak"  söylentilerine son noktayı koymuş oldu.

Bakan'ın bir günlük Bursa gezisi; AK Partili teşkilatları biraz olsun hareketlendirirken, kulislere yeni bir şey (Özellikle isim yansır mı ?) beklentisi biz basın mensuplarında çok fazlaydı.

 Olmadı, en azından ben bir fısıltı duymadım. Tüm törenler fazlaca resmiyet içerisinde geçti.

Bakan'ın siyasi mesajlar içeren konuşmaları İl Başkanlığında gerçekleşirken, "teşkilatın seçimleri nasıl algılaması gerektiği" hususlarda verdiği mesajlar bir süredir üzerinde durduğumuz; "bu seçim bir finaldir" uyarısı taşıyordu.

Bakan; "Yerel seçimlerde oylarımızda bir azalma olursa, yeni sistem tartışılır olur. Muhalefet parlamenter sisteme geri dönme tartışması yapar" diyerek ciddi uyarılarda bulundu. Siyaseten geri dönüşün ülkemize ve dünya siyasetine; içinde bulunduğumuz coğrafya gereği hiçbir şey kazandırmayacağı artık bilinmelidir.

Güçlü Türkiye ancak yeni sistemle bütün dünyaya özellikle Ortadoğu coğrafyasına hakim olabilir olgusunun bütün teşkilatlara çok iyi ezberletilmesi gerekir. Bu da bu seçimlerin mutlak başarıyla sonuçlanması hedefi çalışmalarına biran önce başlanmalıdır.

"ULUDAĞ'DAKİ BÜTÜN KONULARI HALLEDİN"

Bakan Pakdemirli, Bursa'nın orman ve tarım alanları konusunda Türkiye'nin en önemli alanlarından biri olduğunu belirtti. Pakdemirli, iktidar olarak tarım arazilerinin korunması ve geri kazandırılması çalışmalarını anlatırken, tarım arazisi kaybının "2005 yılından bu yana 120 bin hektardan 30 bin hektarlara" düştüğünü söylemesi oldukça sevindiriciydi. Tarım arazisi kaybı, Türkiye için çok ciddi sorunlardan birisidir. Mutlak, en önemli ülke problemimizdir. Zira ülke tarım ülkesi olarak bugünlere geldi.

Bursa deyince en önemli doğal alan Uludağ. Uludağ'ın da ciddi çevre problemleri var. Bu konuda Bakan Pakdemirli kendilerinin iktidar olarak her şeyi yapacaklarını ancak yerel yöneticilerin de bu konuda gayretlerini beklediğini anladım.

Betonla demirin birleşmesini, yaşadığımız doğada yıkım olmaktan çıkarmalıyız. Dünya, şehircilik olarak demir ve betonun birleşmesini kentten kırsala dönüş olarak kullanmaktadır.

Umarım doğaya geri dönüş; kontrolsüzlükle yeni ve daha büyük bir yıkım getirmez.

               

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.